Iron Maiden Live!!!

Vydáno 29.01.2007 | autor: redakce

Iron Maiden přehráli na londýnském koncertě novou desku A Matter of Life and Death od začátku do konce. Spolupracovnice Reportu byla u toho.

Iron Maiden Live!!! Iron Maiden Live!!!


Iron Maiden v Londýně 22. 12. uzavřeli turné k poslední desce A Matter of Life and Death. Věková skupina: 18 až 55 let, všude samá smrt či trička s nápisem „I am not dead“ apod. Na první pohled OK koncert, podium upravené jako cover k albu s válečnou tématikou, Bruce zpíval dobře, kytary také super, jen mi nepřišly synchronizované a publikum také ne.



Asi po čtvrté skladbě Bruce Dickinson přestal zpívat a sdělil publiku, že jestli nepřestanou dělat kraviny, tak IM nebudou hrát (zjevně se to v kotli před pódiem asi nebezpečně mlelo).

Nicméně po chvíli Iron Maiden opravdu přestali a jeden po druhém mizeli do backstage. Nakonec zmizel i Bruce a když se po chvíli vrátil, oznámil, že vybouchl zesilovač a že nebudou pět minut hrát. Bylo na Bruceovi, aby zabavil publikum. Běhal po pódiu a svítil reflektory, přičemž publikum reagovalo zvednutýma rukama a řevem. Bylo na Bruceovi, aby zabavil publikum.



Z pěti minut se vyklubalo minut patnáct a Bruce oznámil, že to nebyl zesilovač, co vybouchlo, nýbrž: „shořel ten kabel, co je tlustý jako anakonda“. Zbytek koncertu letěl jak střela, nic podobného jsem v životě nezažila a jen jsem doufala, že koncert nikdy neskončí. Skončil. Přidali dva nebo tři kousky a konec.

Nevím, jestli to byla ta chvilka improvizace, nebo to pivo, ale po pauze byli Iron Maiden neuvěřitelně sehraní, Bruce lítal po podiu a skákal jako kamzík, což je při jeho věku obdivuhodné, stejně tak byl ale výborný výkon celé kapely, klobouk dolů. Bruce předvedl neuvěřitelný pěvecký výkon, žádné drogy, žádný alkohol. Iron Maiden - čistá energie.

Tereza Navarova, foto EMI


0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít