LIVE: Bullet for My Valentine v Roxy pálili slepými náboji

Vydáno 17.02.2014 | autor: redakce

Velšští metalcoroví matadoři Bullet for My Valentine stihli během osmi let vydat čtyři desky a tu poslední, Temper Temper, přijeli ukázat i českému publiku. Už pohled na pódium těsně před začátkem show naznačoval, že parta kolem Matta Tucka se chystá naše hlavní město rozstřílet na cimpr-campr.

LIVE: Bullet for My Valentine v Roxy pálili slepými náboji LIVE: Bullet for My Valentine v Roxy pálili slepými náboji

Bullet for my Valentine 30BULLET FOR MY VALENTINE
Roxy, Praha
16. 2. 2014

Vyprodané (a přehřáté) Roxy ovšem nerozstříleli tak, jak mnozí předpokládali. Nesmyslné pauzy mezi písničkami a nesmyslná sóla zapříčinily, že set ani zdaleka neodsýpal tak, jak by se od téhle party čekalo. A sotva koncert dostal ostřejší spád, ihned mu bylo učiněno příkoří v podobě další pauzy.

Setlist byl sestavený z písní ze všech období, logicky s důrazem na novinky. Ty však fungovaly stejně dobře jako osvědčené kusy a české publikum opět dokázalo oddanost, kterou umí ukázat své modle, ať už jde o jakoukoliv kapelu. Možná právě proto čtveřici odpustilo některé výše zmíněné přešlapy. Co velšskou úderku naopak šlechtí, je perfektní sehranost (byť podpořená počítačem) a schopnost působit v rámci jednotlivých songů kompaktně. O to víc pak zamrzí, když tuhle soudržnost naruší předvádění individiuálních instrumentálních dovedností. Nikdo by o nich totiž nepochyboval tak jako tak.

Bullet for my Valentine 22

Ti, kteří si vzpomenou na představení Bullet for My Valentine na Rock for People 2011, se asi v Roxy hodně divili. Poloviční energie, o 300% horší zvuk a navíc - z tvrďáka Matta Tuckera se stala postavička vzhledem připomínající spíše Chada Kruegera než frontmana jedné z největších metalcorových kapel světa. Možná je to pokus o získání dalšího publika, možná to tak opravdu cítí. Jak tuhle polohu přijmou fanoušci, ukáže až čas. Hudebně se však čtveřice až tolik nevyvíjí a zatím se marně snaží zplodit následníka debutu The Poison. Ten zatím zůstal nepřekonán.

Nejsilnějším momentem celého koncertu tak zůstává pětiminutové medley písní z průřezu historie kapely, které z jejich strany působilo jako zábavná taškařice odlehčující atmosféru, dále cover Ace of Spades od Motörhead a samozřejmě jejich nejslavnější píseň Tears Don't Fall.

Bullet for My Valentine rozhodně nejsou typickou kapelou jednoho hitu, při své klubové premiéře v Česku tak ale bohužel působili.

text: Martyn Starý, foto: Petr Šrámek

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít