SUPPORT LESBIENS - Tune Da Radio

Vydáno 30.12.2006 | autor: redakce

Sony Music / Bonton 15 trax / 50:35 min POKUD POČITÁTE, že SUPPORT LESBIENS neudělali další stylový kotrmelec a v podstatě vycházejí ze svého předchozího alba Regeneration?, tak si tohle radio klidně nalaďte. Ať žije písnička! Kdo vyznává tuto myšlenku a nevadí mu absence češtiny, bude spokojen. A kdo čekal, že Lesby půjdou ve stopách Regeneration?, bude spokojen dvojnásobně. Už melodická titulní píseň totiž napovídá, že charakteristika alba Tune Da Radio by mohla vycházet z názvu další skladby, který by zároveň mohl být i krátkou recenzí – Sweet Little Something.

SUPPORT LESBIENS - Tune Da Radio SUPPORT LESBIENS - Tune Da Radio

Suverénní angličtina a zpěv Michala Kryštofa si prostě zaslouží obdiv a kdo tuhle partu viděl v poslední době hrát naživo, může potvrdit, že i takhle křehké písničky mohou pěkně rozhýbat sál. Pokud si odmyslím vypalovačku Wareligion, není na albu jediná opravdu tvrdá věc, která by dala vzpomenout na Support Lesbiens v první polovině devadesátých let minulého století. Ale už mě nebaví vracet se do minulosti nebo přežvýkávat spor kapely s Janem Kalouskem o refrén hitu In Da Yard. Hoďme to za hlavu, prostě se stalo, it’s only pop!

Support Lesbiens vzor 2002 nabízí místo tvrdých riffů samply a i lidé, kterým se to z principu nelíbí musí uznat, že ve svém ranku Lesby představují nadprůměr. Ono udělat „obyčejnou pěknou melodii“ není tak snadné, jak by se mohlo zdát. Takže ještě jednou: Ať žije písnička!

Roman Jireš

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít