RECENZE: Trable v ráji? La Roux chybí na albu wow efekt

Vydáno 22.08.2014 | autor: redakce

La Roux způsobila v roce 2009 parádní poprask, hity In For The Kill a Bulletproof zněly všude. Byla nominovaná i na Mercury Prize a získala Grammy v kategorii Best Electronic/Dance Album. Na druhou desku Trouble In Paradise nechala fanoušky čekat pět let a bohužel žádný další wow moment s ní nepřichází.

RECENZE: Trable v ráji? La Roux chybí na albu wow efekt RECENZE: Trable v ráji? La Roux chybí na albu wow efekt


laroux trouble in paradiseLA ROUX

TROUBLE IN PARADISE
Universal Music
9 trax/ 41:27

Tracklist: Uptight Downtown, Kiss and Not Tell, Cruel Sexuality, Paradise Is You, Sexoteque, Tropical Chancer, Silent Partner, Let Me Down, Gently, The Feeling

První eponymní deska La Roux vyvolala senzaci a zabodovala mezi kritiky i fanoušky, dočkala se remixů od předních dubstepových jmen jako jsou Skrillex a Skream, spolupráce s Kanye Westem. Prostě paráda. S následníkem už to tak slavné není. Docela příznačně ji vystihuje právě její název Trouble In Paradise. Spory uvnitř kapely, zdravotní trable, posunutá data vydání a další záležitosti, které dohromady vyústily těsně před vydáním v odchod jednoho ze dvou členů - Bena Langmaida.

Přestože kapela přišla o producenta Langmaida, její sound se příliš nezměnil, větší část písní vznikla ještě za jeho působení s Elly Jackson. Po prvním poslechu zjistíte, že přes všechny různé předchozí zvěsti v rozhovorech (kterých během pěti let bylo spoustu) nakonec zůstala La Roux věrná vintage popu a silnému vlivu osmdesátek, který odkazuje na tehdejší sound Grace Jones, Davida Bowie nebo Talking Heads.

Co se týče textů, sexualita je velké téma pro velkou část songů, což vyplývá už jen z názvů písní (Cruel Sexuality, Sexotheque). Využívá ho s lehkostí a nepřehání to, spíš laškuje s všemi možnými vzletnými popisy a snaží se být trochu tajemná a nepochopená.


Deska bohužel nenabízí moc momentů překvapení, jedním z mála je song Let Me Down Gently - melancholická balada s voláním o pomoc, příjemně rozčísne do té doby celkem nenáročně ubíhající náladu alba. Co vám po poslechu celé desky dojde, je taky zjištění, že La Roux někde cestou ztratila svůj signifikantní falzet.

Celá nahrávka se tváří až příliš uhlazeně, nekonfliktně a sází na jistotu. Suma sumárum se La Roux se nepovedlo potvrdit slibná očekávání v originálnější popovou kreativitu.

BEST TRAX: Sexuality, Let Me Down Gently, Kiss and not Tell
ZKUS TAKY: The Ting Tings - We Started Nothing,  Robyn - Body Talk, Jessie Ware - Devotion {vzpnoutlink:Kiss}


Kateřina Nováková

4/7

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít