LIVE: Džungle zvuků a energie s Jungle

Vydáno 24.03.2015 | autor: redakce

Kdo jsou Jungle? Britská kapela, která překvapivě nehraje jungle, ale energickou směs popu, funku a chytlavých beatů. Přečtěte si, jaký byl v rámci projektu Excelent Jukebox jejich premiérový koncert Praze.

LIVE: Džungle zvuků a energie s Jungle LIVE: Džungle zvuků a energie s Jungle


JUNGLE  16


JUNGLE

Lucerna Music Bar, Praha
23.3. 2015

Jungle. Tak trochu Bee Gees, tak trochu Scissor Sisters, tak trochu záhada. Ústřední duo J a T o své identitě dlouho mlžilo. V klipech pak nechávali hrát kdekoho kromě sebe a celé to zdůvodňovali tím, že jejich hudba je důležitější než oni, a taky, kdo by se na ně prý chtěl koukat. Teď už víme, že minimálně tisíce lidí na festivalu Glastonbury a taky plný Lucerna Music Bar, který si při pondělku díky Jungle skvěle zatančil.

Dnes už je známo, že za zkratkami J a T se skrývají jména Josh Lloyd-Watson a Tom McFarland, kteří na turné vyrazili i s vokalisty a instrumentální sekcí. Včerejší koncert odstartovali songem Platoon, v jehož klipu tančí malá hiphoperka a na YouTube má již téměř dva milióny zhlédnutí. I naživo byl song skvělou rozjezdovou volbou.

JUNGLE  9

JUNGLE  10

Ačkoliv se minulý rok Jungle představili slovenskému publiku v rámci festivalu Electronic Beats, v Praze si letos odbyli svou premiéru. Během koncertu zazněly i další singly z debutového alba, jako The Heat, Busy Earnin' či Time a večer se nesl ve znamení "nebezpečného" groovu, perkusí, vokálů zpěvačky Rudi Salmon, zvuků z jungle, beatů udávaných hraním na skleněné lahve či vyzvání k obligátní mexické vlně.


Kapela svou skvělou show ukázala, že nominace na BBC Sound Of 2014 a umístění na shortlistu Mercury Prize jsou rozhodně na svém místě a Jungle aktuálně patří k nejlepším živým perfomerům.

Setlist: Platoon, Julia, Crumbler, The Heat, Smoking Pixels, Accelerate, Lemonade Lake, Son Of A Gun, Lucky I Got What I Want, Drops, Busy Earnin' // Time


text: Tereza Vavroušková, foto: Nikol Hoangová

 

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít