LIVE: Aneta Langerová s deskou Na Radosti skutečně rozdává radost

Vydáno 31.03.2015 | autor: redakce

Čerstvá držitelka tří cen v anketě Žebřík 2014 Bacardi Music Awards Aneta Langerová finišuje s divadelním turné k cenami oceněné a fanoušky i kritikou vychvalované desce Na Radosti. Poslední březnový víkend vystoupila Aneta na dvou beznadějně vyprodaných koncertech v divadle Studio DVA.

LIVE: Aneta Langerová s deskou Na Radosti skutečně rozdává radost LIVE: Aneta Langerová s deskou Na Radosti skutečně rozdává radost


Aneta Langerova NaRadosti2015 07


ANETA LANGEROVÁ

Studio DVA, Praha
28.3. 2015

Scénu Studia DVA si, jak se zdá, Aneta se svým týmem oblíbila - v polovině prosince zde proběhl i křest zmíněné desky, jež pojmenovala celou šňůru. I tentokrát se prostor zaplnil téměř do posledního místa, z důvodu velkého zájmu bylo nutné přidat i přístavky a ač byl koncert původně pouze k sezení, na balkóně v poslední řadě bylo k dispozici několik míst i na stání. Mezi diváky v publiku bylo možné zahlédnout též herecké hvězdy Báru Hrzánovou s Radkem Holubem či Lenku Vlasákovou s Janem Dolanským.


Po sedmé hodině se v celém sále setmělo a nastalo téměř hrobové ticho. Postupně se na pódiu objevila celá sedmičlenná kapela (Dorota Barová – violoncello a zpěv, Veronika Vališová - housle, Vladan Malinjak - viola,  Jakub Zitko - klávesy a vokály, Martin Kopřiva - bící, valcha,  Ludvík Kulich - kytara, Jakub Vejnar - baskytara) a po chvíli se na scéně za hlasitého potlesku natěšeného publika objevila sama Aneta Langerová s první skladbou aktuální desky Dívka.

Aneta Langerova NaRadosti2015 11

Aneta Langerova NaRadosti2015 25

Diváci si s Anetou zazpívali i zapískali (Bříza), zpěvačka zahrála - dle svých vlastních slov - oblíbený hiphop styl v písni Nevěsta, při které také lehce zatančila. Oproti tomu Vzpomínka, která je vždy plná silných emocí, vyzněla v divadle ještě silněji a emotivněji.


Na pódiu se jako host objevila herečka Marie Štípková, jejíž hlas zní v úvodu písně Divoká hejna, a dále trumpetistka a skladatelka Štěpánka Balcarová. Během celého koncertu bylo v očích diváků vidět nadšení, radost, někomu dokonce ukáply i slzy dojetí. Mezi jednotlivými písněmi se opakovaně ozýval hlasitý potlesk, následovaný chvílemi až hrobovým tichem v úvodu dalších písní. Nezapomenutelná atmosféra!

Aneta Langerova NaRadosti2015 29


Během tohoto koncertního turné si diváci mohli všimnout jedné veliké, příjemné změny. Na pódiu jako by se objevila nová Aneta, která někde v minulém období zahodila svůj ostych, stud a zrodila se nová Aneta Langerová, která publiku volně předkládá svoje myšlenky (až je svojí přirozeností sama někdy překvapena), umělkyně, která se směje, vtipkuje s publikem, přestává se schovávat za svojí maskou, ale stále zůstává tou skromnou Anetou, kterou mají všichni rádi.

Na závěr koncertu si Aneta s celou svojí kapelu oprávněně vysloužila opakovaný potlesk vestoje, dvakrát se přidávalo. Celý výjimečný večer byl zakončen skladbou Na Radosti, kterou si Aneta sama doprovodila na klávesy. Celý tento koncert byl jedna velká radost.


text a foto: Jana Braunová

 

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít