Jesus And Mary Chain, gotici a Tool live!

Vydáno 03.09.2007 | autor: redakce

V německém Hildesheimu se každý rok koná gotický festival M'era Luna. Letošní line-up obohatili i Jesus And Mary Chain. Byli jsme u toho!

Jesus And Mary Chain, gotici a Tool live! Jesus And Mary Chain, gotici a Tool live!

M'ERA LUNA FESTIVAL
11.8. – 12.8. HILDESHEIM, NĚMECKO


O tom, že tradiční gotický megafestival na letišti v Hildesheimu není jen o žánrových skupinách, svědčí i výběr letošních headliners obou večerů – Tool a Jesus and Mary Chain.

Celá akce byla organizována s germánskou přesností, neexistovalo, že by někdo začal pozdě nebo přetáhl délku vystoupení.
První den zaujal především nadupaný dark pop švédských elektroniků Covenant a na opačném pólu doom metalový My Dying Bride, kteří tentokrát vynechali pomalejší část repertoáru a předvedli jeden z nejlepších instrumentálních výkonů festivalu.



Druhý den sklidili úspěch domácí Deine Lakaien (na první fotografii), kteří vystoupili s filharmonickým orchestrem. Symfonické aranže daly vyniknout výjimečnému vokálu charismatického Alexandra Veljanova. Skinny Puppy namíchali repertoár z posledních dvou alb a starých kousků typu Dig It nebo Worlock. Absence kytaristy byla spíše ku prospěchu jejich hodinového vystoupení.



Legendy kytarové indie scény, skotští Jesus and Mary Chain (druhé foto), se postarali o strhující závěr celého festivalu. Netečný Jim Reid převzal vokální čísla svého bratra Williama, který se soustředil jen na kytarové party.Průřez celou tvorbou Jesus and Mary Chain (zazněla i jedna nová věc) vyvrcholil legendárním singlem Reverence, a tak okřídlené přání „I wanna die just like JFK, I wanna die on a sunny day“ bylo epilogem celého festivalu.

text a foto Karel Hron

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít