Dévédéčko Ramones je tu!

Vydáno 23.10.2007 | autor: redakce

Ramones mají rekapitulační DVD, a hned dvojité. Jaké je? Čtěte recenzi od Romana Jireše!

Dévédéčko Ramones je tu! Dévédéčko Ramones je tu!

RAMONES
IT´S ALIVE 1974-1996
Warner Music



Gabba Gabba Hey!
Zruba stovka písniček z vystoupení Ramones a množství bonusových materiálů představuje fantastický studijní materiál na téma vývoje punk rocku.
Od prvního černobíle natočeného vystoupení v roce 1974 v New Yorku až po koncert o dvaadvacet let později v Argentině (vůbec poslední vystoupení Ramones se konalo 6. srpna 1996 v Los Angeles) před sebou máme čtyřhodinovou historii první punkové kapely v písních a filmových obrazcích. Zejména ty nejstarší ze sedmdesátých let ukazují, o čem byl skutečný punk - syrový garážový zvuk, jednoduché melodie, krátké songy bez kytarových sól, příšerný zvuk, ledabylé vystupování na špatně nasvíceném pódiu a především nepopsatelně uvolněná atmosféra.
Tohle opravdu nemělo mnoho společného s dnešními namydlenými a našminkovanými neopunkery a jejich pečlivě vytvářenou "zlobivou" image. Chronologicky seřazené dokumenty, nad kterými při vzniku tohoto DVD dohlížel bývaly bubeník a později manažer The Ramones Tamás Erdélyi (Tommy Ramone), ukazují cestu kapely, která stála u zrodu britského punkového hnutí v roce 1977, z podzemí nezávislých klubů přes televizní show až na velké festivaly. Jasně,že při tom nechybí pecky jako Pinhead, Commando, Judy is a Punk, Cretin Hop, Rockaway Beach a několikrát ze záznamů koncertů z různých zemí zazní i vůbec největší hit The Ramones Blitzkrieg Bop.
Trochu nespravedlivě tahle kapela nikdy nebyla tak slavná, jako Sex Pistols, The Clash a další, kdo přišli až po nich. Joey Ramone, Dee Dee Ramone a Johnny Ramone už dnes pogují v punkovém nebi a možná si k tomu pouští právě tohle DVD.
Roman Jireš

Více o DVD It's Alive si přečtěte v listopadovém REPORTU!

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít