HIM - Love Metal

Vydáno 30.12.2006 | autor: Jan Petričko

BMG 13 trax / 46:39 min JEDEN Z nových idolů evropských (a částečně už i amerických) teenagerů Ville Valo ordinuje svým HIM téměř bez skrupulí injektáž z klasického hard rocku, který opentlil názvuky gotiky, popu i čistého heavy metalu.

HIM - Love Metal HIM - Love Metal

Když přidáte gradačně vystavěný, zpěvaný refrén a nebojíte se pro zdůraznění vjemu přidat jakákoli vokální klišé (prolamy, ztišení, vzlyky, zdrsnělý křik, vemlouvavý šepot), nelze netrefit střed terče. Jistě, není to tak jednoduché. Cool image černé kůže, pobledlých obličejů a vyzývavých póz musí jít ruku v ruce s mediálně frekventovanými písněmi. Ty v podání HIM mají možná až okázale hitové ambice, ale nelze neslyšet – přes všechny výše zmíněné vlivy –, že je pětice předkládá potřebně hutně a šťavnatě.

Temná romantika Funeral Of Hearts (první singl) a jeho bratříčků a sester nabývá na síle dramaturgickým střídáním poloh, od milostné baladičnosti přes střednětempý, klávesami otřísněný hard rock až po rychlejší, ostré kytarové riffy – a zůstává poměrně příjemný pocit z prokrveného toku strun a rytmiky s dominantní pozicí ne nezajímavého hlasu frontmana. Konglomerát rockové historie a moderní image tajemné svůdnosti s občasnými slzami smutku a všeobjímacího tématu lásky. Takhle se objevuje Amerika.

Jan Petričko

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít