Monkey Business v Argentině - 2. část

Vydáno 07.12.2007 | autor: redakce

Třetí den v Buenos Aires je pro Monkey Business jedním z nejdůležitějších; kapela vystoupí od půl jedenácté ve vyhlášeném klubu La Trastienda (www.latrastienda.com).

Monkey Business v Argentině - 2. část Monkey Business v Argentině - 2. část

Bude to zábavná noc, už třeba proto, že před Monkeys zahraje známá mexická glamrocková grupa Moderatto (www.moderatto.com), která od poloviny 90. let paroduje party typu Mötley Crüe nebo Poison.

Přestože je koncert normálně přístupný veřejnosti, jde hlavně o showcase určený médiím a lidem z branže - tedy těm, kteří do značně míry ovlivní další plány a působení MB na jihoamerické scéně. Skupina odehraje celý dvouhodinový set a i proto se už od odpoledních hodin pečlivě připravala.

Nástrojová technika dorazila v pořádku a protože i místní technické zázemí je snad vyhovující, zvuková zkouška proběhla celkem bez problémů.

Mezitím zbyl čas na další menší prohlídku města. Začíná to pěkně pálit, takže raději než se vystavovat slunečním paprskům, je přes den vhodnější prolézat památky nebo obchody. Milým zjištěním je fakt, že v každém větším musicshopu evidují v sekci Internacionál položku Monkey Business; předposlední CD Kiss Me On My Ego je tu skutečně běžné k dostání, obvykle za cenu 25 pesos, tj. asi 150 Kč (nová zahraniční alba tady stojí 30-35 pesos). V jedné z takových hudebních prodejen by měli zítra Monkey Business absolvovat předfestivalová interviews. Na to teď ale nikdo nemyslí, protože před námi je večerní koncert.

Jaký byl a jak si čeští hudební velvyslanci užívali další letní noc v "Paříži Jižní Ameriky", si přečtete zítra.

Jarda Hudec, 6.12.07, Buenos Aires


0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít