Massive Attack na Rock For People

Vydáno 10.07.2008 | autor: redakce

Jak se vydařilo vystoupení legendárních Massive Attack na festivalu Rock For People? Čtěte report Filipa Macháčka.

Massive Attack na Rock For People Massive Attack na Rock For People

MASSIVE ATTACK
5.7.2008, ROCK FOR PEOPLE

Bristolské perly předvedly důstojnou finálovku letošního výtečného ročníku festivalu Rock For People.

Finálový koncert letošního Rock For People patřil bristolským Massive Attack. Daddy G, Robert Del Naja a comp. nastoupili na podium s cca 20 minutovým zpožděním, které však následně odčinili více než 100 minutovým „dech-beroucím“ vystoupením. Se živou kapelou za zády potvrdili, že patří stále na pomyslnou špičku elektronické hudby.



Těm, co z areálu neprchli po Kabátech a bylo jich naštěstí dost, nabídli slušnou porci novinek, které by se měly objevit na chystané nové desce. Staré perly však nemohly chybět. Jako první z nich zazněla Teardrop odzpívaná blonďatou princeznou Stephanii Dozen. Liz Fraser je sice jen jedna, přesto však její interpretace nevyzněla trapně. Stephanie Dozen se za mikrofonem střídala s vynikající Yolandou Quartey (např. Safe From Harm, Unfinished Sympathy) a k nepoznání zarostlým, charismatickým Horacem Andym (např. Angel).

Celá kapela se prezentovala maximálně kompaktně a sehraně. Vizuální stránka koncertu byla podpořena světelným panelem umístěným na zadní straně podia, na němž byla v průběhu koncertu často prezentována hesla a citáty vyjadřující se k tématu osobní svobody. Setlist hradeckého vystoupení fakticky kopíroval setlist jejich koncertu na festivalu Glastonbury několik dní zpět. Návštěvníci Rock For People tak měli jedinečnou příležitost, ověřit si, co stojí za superlativy, které se na bristolskou partu snesly právě po Glastonbury.



Nádherně vygradované vystoupení Massive Attack patřilo jednoznačně k vrcholům letošního povedeného ročníku Rock For People. Pořadatelům patří poděkování za stylovou pestrost a profesionální zajištění hladkého průběhu festivalu, který se po přesunutí do Hradce Králové jednoznačně zařadil mezi evropské festivaly, se kterými se musí počítat.

text Filip Macháček foto Leoš Horký

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít