HIRAM BULLOCK - Color Me

Vydáno 30.12.2006 | autor: Jarda Hudec

NĚMECKÝ LABEL ESC Records zaslouží absolutorium za pravidelné emise toho nejlepšího z fusion, funku i jazzu. Nepamatuji se, že by někdy šlápl vedle, přitom to dělá jednoduše a pořád stejně: lapí zavedeného umělce (obvykle Američana), jenž pro svou stylovou orientaci nesplňuje prodejní kritéria nadnárodních vydavatelů, poskytne mu požadované zázemí k nahrávání a jeho dílo vyzdobí slušivou digipackovou kapsou. Tak se chová k Maceo Parkerovi, Jungle Funk, Billu Evansovi nebo k hromotlukovi jménem HIRAM BULLOCK.
Bullock je majitel zajímavého hlasu a ještě zajímavějšího kytarového zvuku. Hiram umí být "čistý" jako Mike Stern a vedle toho sugestivně interpretovat Hendrixovy rozplzlosti. Je to zkrátka univerzál. Ostatně Hendrix je jeho největším oblíbencem - tentokrát od JH Experience přednáší If Six Was Nine. Vrcholem desetiskladbové novinky je ovšem Window 2 K - funkrock věnovaný Kirku Kirklandovi. Tento jazzman (známý mj. od Stinga) stihl onu instrumentálku okrášlit pianovým sólem nedlouho předtím, než si píchl smrtelnou dávku heroinu... Uff.
Hiram Bullock si libuje ve fúzích prakticky všeho, co má kořeny v rhythm`n`blues. Máte-li pocit, že nahrávky i těch nejuctívanějších kytarových mistrů zní rok od roku fádněji, zkuste si spravit chu» albem Color Me. Nebo navštivte 12. listopadu pražský Lucerna Music Bar.

HIRAM BULLOCK - Color Me HIRAM BULLOCK - Color Me

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít