The Eagles: puntičkářský koncert

Vydáno 11.06.2009 | autor: redakce

The Eagles zavítali 8. června do pražské O2 Arény, kde předvedli vyčerpávající přehlídku svých největších hitů. Na místě byl i náš kolega Viktor Mašát.

The Eagles: puntičkářský koncert The Eagles: puntičkářský koncert

THE EAGLES
8.6. O2 ARENA, PRAHA

Precizní příprava soustředěná na i ty nejmenší detaily. Takový měl člověk pocit, když stál uprostřed haly a nasával atmosféru koncertu celkem 13 umělců z nichž 4 tvoří základní kameny legendární skupiny, jež v Česku vystupovala poprvé. The Eagles nejen že nijak netěžili z jednoho hitu, který snad každý z návštěvníků koncertu musel znát, ale naopak předvedli s grácií sobě vlastní, že i ve svých 60letech dokáží sestavit setlist o téměř 30skladbách mapujících celou jejich kariéru (včetně dalších projektů jednotlivých členů) s pestrobarevností takovou, že nebyl čas se po celé 2 a ¾ hodiny nudit. I díky schopnosti většiny hudebníků z pódia ovládat tři čtyři různé nástroje si za dobrého nazvučení mohli dovolit při přechodu z jedné písně do jiné zcela změnit výsledný zvuk.


Celá scéna, tvořená půlkruhovým plátnem, měla příjemný klubový charakter a zpracování probíhajících projekcí, které byly dobře viditelné ze všech koutů haly, ani neodváděla moc pozornost od energických muzikantů, ani nesklouzávala k přílišné kýčovitosti. Přestávka po první třetině koncertu se mohla zdát nezvyklá, ale jelikož na začátku druhého setu následovaly na poslech náročné vokální kompozice písní z dva roky starého alba Long Road Out Of Eden, mohla se nakonec k odpočinku hodit nejenom muzikantům, ale i posluchačům všech věkových kategorií v hale. Někdo nezapomene na kytarová sóla Joeho Walshe, někdo na barvitost čtyřhlasů při akustických skladbách, někdo na upřímnou a dojemnou děkovačku po přídavcích. Každý si odnesl kus toho svého nezapomenutelného zážitku a právě to bylo na premiéře The Eagles u nás to jedinečné.

6/7
text Viktor Mašát 


Setlist:
How Long, I Don't Want To Hear Anymore, Guilty of The Crime, Hotel California, Peaceful Easy Feeling, I Can't Tell You Why, Witchy Woman, Lyin' Eyes, The Boys of Summer, In the City, The Long Run

(intermission)

No More Walks In The Wood, Waiting In the Weeds, No More Cloudy Days, Love Will Keep Us Alive, Take It To The Limit, Long Road Out Of Eden, Somebody, Walk Away, One Of These Nights, Life's Been Good, Dirty Laundry, Funk #49, Heartache Tonight, Life In The Fast Lane

Přídavky:
All She Wants To Do Is Dance, Take It Easy, Rocky Mountain Way, Desperado

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít