Richard Müller v Brně: koncert snů?

Vydáno 09.10.2009 | autor: redakce

Nabízíme druhou reportáž z brněnského koncertu Richarda Müllera, kde vše bedlivě sledoval a fotil Karel Prchal. Jak se Müllerovi povedl koncertní návrat? Více v reportáži.

Richard Müller v Brně: koncert snů? Richard Müller v Brně: koncert snů?

RICHARD MÜLLER
4.10. HALA VODOVA, BRNO

Müllerovi tleskala i Hegerová.

Když Richard Müller před pár lety prohlásil, že pověsí zpívání na hřebík a odejde do důchodu, byla to pro jeho fanoušky velká rána. Naštěstí to netrvalo dlouho a Rišo se vrátil ze zpěváckého záhrobí a vyrazil na turné se svými největšími hity. Jako první jej slyšeli Brňáci v hale Vodova. Koncert zahájila píseň Plesový marš a už od druhé písničky se diváci v hale uznale pokyvovali hlavami. A nejen oni. Vedle pódia se na bedny od repráků posadila Hana Hegerová a pleskala do rytmu. Když Müller začal zpívat Tajne milovanie z repertoáru Ivana Táslera, nevydržela a šla mezi lidi poslechnout si tu zvukovou energii.


Těším se, že se těšíte. Mám z toho dobrý pocit,“ řekl zpěvák po aplausu. Při hitu Spočítaj ma se spustily čtyři řady světel o něco níže a vytvořily v hale komornější atmosféru. Všichni sborově zpívali refrén. Za to si návštěvníci koncertu od hlavního protagonisty zasloužili velkou poklonu. Po ohlášeném duetu Stín stíhá stín ozvláštnily pódium skleněné lustry. Skoro každý čekal, že přítomná Hana Hegerová skutečně zazpívá. Ale nestalo se. Bohužel. Tato píseň totiž potřebuje cit, jaký nemá hned tak každý. Neměla ho ani vokalistka, která Hegerovou zastoupila.


Pak se ale krátce objevila, pozdravila všechny v sále a začala recitovat svou Levandulovou. „Škoda, že se Hanka nedostala až k refrénu. Mohli jsme si spolu zazpívat,“ řekl po jejím odchodu Müller. Po dvacetiminutové přestávce pokračovala druhá půle. V Tlakové níži se kytarista neudržel a vyrazil sólovat pod pódium. V závěru nejvíce vynikla funky úprava omleté písně Po schodoch. Po ní už jen tři přídavky. „Myslel jsem si, že nejlepší fanoušci jsou na Slovensku. Doufám, že takoví jak tady v Brně budou i v Olomouci,“ loučil se Müller.

7/7

text a foto Karel Prchal

Playlist: Plesový marš, Nina Ricci, Nikdy v tom istom meste, Dve líšky, Tajné milovanie, Srdce jako kníže Rohan, Spočítaj ma, 24 hodín, Stín stíhá stín, Baroko, Nočná optika, Nebude to také lahké, Milovanie v daždi, Tlaková níž, Cigaretka na 2 ťahy, Nahý II., Po schodoch, Karel z americkej Prahy, Štěstí je krásná věc, Prečo sa máme rozísť


0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít