Gossip: Pařba XXL

Vydáno 29.06.2010 | autor: redakce

Pro jedny zbytečně vyhajpovaná parta, která alespoň hudebně nijak zvlášť nevyčnívá. Pro druhé jedna z nejzásadnějších kapel současné klubové scény, jež boří sexuální i společenská dogmata s vervou odpovídající korpulentnosti jejich frontwoman Beth Ditto

Gossip: Pařba XXL Gossip: Pařba XXL

To jsou američtí Gossip, kteří si 26. 6. střihli v utěšeně zaplněném pražském SaSaZu svou českou koncertní premiéru v rámci tour k loňskému albu Music For Men.

V roli předkapely jim při tom asistovali domácí Toxique, kteří se stejně jako samotné SaSaZu ukázali jako víc než trefná volba. Určité pozlátko totiž ke Gossip, stejně jako k Toxique a SaSaZu, prostě patří. O výraznosti a jaksi samozřejmé originalitě zpěvaček obou kapel pak ani nemluvě.

 


Ostatně právě originalita či chcete-li podmanivá svébytnost Beth Ditto byla hlavním hnacím motorem večera. Strhující přirozenost a neskutečná živelnost, s jakou to ve svých upnutých zebrovaných šatičkách od prvních tónů úvodní Yr Mangled Heart Beth rozjížděla, musela přesvědčit i ty největší pochybovače.

Není to ale jen její uhrančivý vokál (který zní skvěle jak při vypunkovaných skřecích, tak při procítěném baladickém pění), co dělá z koncertů Gossip jedinečnou show. Minimálně stejný podíl na tom má charisma, s nímž tahle diva, jež staví na hlavu současné chápání ženské krásy, pracuje s publikem. 

 


Ať už jsou to lekce češtiny, které si nechala dávat během koncertu od předních řad nebo překvapivá procházka po SaSaZu s následnou autogramiádou, jíž absolvovala na samý závěr koncertu, všechno jí to s radostí zbaštíte. Tahle ženská je totiž absolutní fenomén. Fenomén, bez nějž by Gossip byly jen další indie kapelou z mnoha a SaSaZu by ten večer nepařilo jako o život.

Setlist:

Yr Mangled Heart
Pop Goes The World
Eyes Open
8th Wonder
Coal To Diamonds
Dimestore Diamond
Listen Up
Men In Love
Yesterday's News
2012
Standing In The Way of Control
Four Letter Word
Heavy Cross

Přídavky:


What's Love Got To Do With It (originál od Tiny Turner)
Love Long Distance
I Will Always Love You (originál od Whitney Houston)

Celý fotoreport najdete zde.

text a foto Lukáš Kadeřábek

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít