MARIANNE FAITHFULL - Kissin Time

Vydáno 30.12.2006 | autor: redakce

PRVNÍ PÍSEŇ na novém albu letité poprockové divy MARIANNE FAITHFULL se jmenuje Sex With Strangers. Vůbec ne špatný začátek, což?
Pestrost a jistou autorskou atraktivitu alba měli zajistit mužové od věci, jmen proslulých v ranku kvalitní popíkové přetahovačky. Beck, Billy Corgan, Damon Albarn, Jarvis Cocker či Dave Stewart - to jsou ony mužské múzy, které dostaly za úkol vytáhnout Marianne opět do popředí zájmu. Samotný Beck poskládal pro zpěvačku, která kdysi ve věku téměř adolescentním proslula jako muzikantská Liduška motající se kolem "valících se kamenů", pěkný elektro-funk a Marjánka to vyklopila ve studiu v pěkně gainsbourgovské fazóně jako říkánku složenou z chladných veršíků. Hlavní myšlenka? Anonymní sex jako antidepresivum. Like Being Born je velmi něžná, vypiplaná harmonie s nezbytnou akustickou kytarou. Beck umí.
Billy Corgan je navzdory své bouřlivácké image starý perfekcionista. Vystavěl pro album hymnickou I´m On Fire a jakýsi kuriózní pop založený na sférických klávesách (Wherever I Go). Faithfullka je ale baba jedinečná a věcičky svých kreativních partrnerů si emotivně modeluje podle svého. Snad jenom Sliding Through Life On Charm Jarvise Cockera se vyjímá na velmi sevřeném výsledku jaksi nepatřičně. Impresionisticky pojednaný obal pak lákavě souzní s životem poučeným, ženstvím a citem naplněným projevem této výjimečné podmanivé zpěvačky.

MARIANNE FAITHFULL - Kissin Time MARIANNE FAITHFULL - Kissin Time

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít