PRINCE - The Rainbow Children

Vydáno 30.12.2006 | autor: Jarda Hudec

UŽ JE to dávno, kdy se PRINCE (44) vymanil z područí showbyznysu, aby si mohl dělat, co si umane. Jakmile splnil své závazky k Warner Bros., směl svůj tvůrčí přetlak kojit kdykoliv a jakkoliv na vlastní značce NPG Records. Prakticky zmizel z médií, rezignoval na zaběhlé obchodní mechanismy a stal se jedním z prvních propagátorů alternativního způsobu prodeje hudby - přes internet.
Také CD The Rainbow Children z listopadu loňského roku šlo dlouho získat jen na. První recenze je hodnotily jako nejkontroverznější a nejsoudržnější desku od alb The Gold Experience (1995), což se s ohledem na Princeovu nepřehlednou diskografii nedá stoprocentně odkývat, každopádně jde o svěží a mistrovsky nahrané dílo. A umělcova tolikrát zdůrazňovaná svoboda projevu z něj přímo čiší.
Soubor pro něj typických triků napříč mnoha žánry působí celistvě. Jazzové postupy, soulové feelingy, jemně psychedelický nádech, funky rytmy, hardrockové pasáže, muzikálové prvky a do toho všeho ty jeho "jehovistické" proklamace.
Je už na posluchači samotném, jak se vypořádá s komplikovanější stavbou některých písní, zda "zappovitost" řady intermezz neodvede jeho pozornost od základní melodie a jestli snese tolik hraní v jedné skladbě, jako je ho ve třech osmiminutových jamech. Rozhodně nic pro rádia a jeho konzumenty.
Sáhnete-li po jeho 24. sólovém studiovém albu, buďte připraveni na všechno.

PRINCE - The Rainbow Children PRINCE - The Rainbow Children

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít