Film: Zatím spolu, zatím živí

Vydáno 21.02.2011 | autor: Marie Bartošová

Režisér James Mangold natočil s Tomem Cruisem a Cameron Diaz vynikající špionážní komedii, od které žel všichni čekali akční pecku.  A jak to vidí náš redaktor Jan Lipšanský?

Film: Zatím spolu, zatím živí Film: Zatím spolu, zatím živí



knightdayCameron Diaz a Tom Cruise ve snímku Zatím spolu, zatím živíZatím spolu, zatím živí
Knight and Day
Bonton
Režie: James Mangold

Hrají: Tom Cruise, Cameron Diaz, Peter Sarsgaard, Maggie Grace

O akční pecku nejde ani náhodou. Ano, máme zde agenta, kterému asi hráblo a ukradl nějakou tajnou věcicčku a jdou po něm další agenti. Ano, jsou tu nějaké ty střety, bitky i ta akce. Ale je tu také jedna blondýnka, která se nakonec hlavnímu hrdinovi zalíbí a pomůže mu – možná – vyhrát.

Hlavní je zde jemný a inteligentní humor, řazení absurdních situací, i vtipných hlášek (Bad guys? – Not, worse guys.). A vedle toho množství obrazových gagů (Tak dobrou noc. – Dobrou., když se oba ukládají ke spánku při jízdě autem.).

Film je pohodová jízda s lehce vyšinutým agentem a mně poněkud nesympatickou Cameron Diaz, ale funguje zde vše. Možná je ten film až moc sofistikovaný.

Po vložení disku máte možnost zvolit spuštění kino verze (1:45:03), nebo prodloužené verze (1:52:21), obě možnosti se nacházejí i ve Special Features menu. Nejde o nijak velké změny – mírně rozšířený úvod filmu, sem tam nějaká replika navíc, drobná kaskadérská scéna.

Obraz ani zvuk nejsou nijak extra. Obraz má nevýrazné podání barev a občas hapruje v kontrastech.

V obalu najdete ještě reklamní DVD k 75 letům filmových studií 20th Century Fox.


Jan Lipšanský

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít