Barbara Matějková

Kariéra
K focení koncertů jsem se dostala v roce 2017 jako fotografka Jakuba Ondry. Později jsem začala fotografovat pro různé hudební weby, kromě iReportu je to MonsterMusic, poslouchej.net a Czechmag. Mám vystudovanou Střední průmyslovou školu sdělovací techniky v Panské na oboru filmová a televizní tvorba. Kromě hudební fotky se věnuji celkově dokumentární a reportážní fotce, primárně behind the scenes u filmu.

Zájmy
Kromě focení se hodně pohybuji ve světě pejskařů, běhám agility a sem tam jezdím na skejtu. Občas taky něco málo natáčím.

Oblíbená hudba
Hudbu, kterou poslouchám, se často snažím směřovat přímo k interpretům, které fotím. Myslím si, že k zachycení správné atmosféry na koncertech je důležité, mít naposlouchanou hudbu daného interpreta. Člověk pak na koncert pohlíží jinak, než když interpreta vůbec nezná a dokáže se rychle naladit na tu správnou vlnu. Nicméně co se týče konkrétních interpretů, tak tam to bude například Ed Sheeran, Noah Kahan, Eminem, Alec Benjamin, Owl City, Tom Walker, z tuzemska Jakub Ondra. V poslední době jsem si také oblíbila starou hudbu a v této sféře vévodí Fleetwood Mac.

Největší koncertní zážitek
Pravděpodobně to bude Rock for People 2019. Můj první větší festival s foťákem v ruce, jakkoli to byly náročné 3 dny, byl to úžasný a hodně intenzivní zážitek. Pak rozhodně musím zmínit koncert Leoniden v Rock Café také v roce 2019, ačkoli to byl malý prostor a poměrně malá kapela, byla to neskutečná jízda.

Nejoblíbenější album
Eminem - The Marshall Mathers LP2, The Chainsmokers – Memories…Do Not Open, Post Malone – beerbongs & bentleys, Owl City – Cinematic, Ed Sheeran - No.6 Collaboration Project, Alec Benjamin – These Two Windows, Fleetwood Mac – Rumours

Kontakt
https://www.instagram.com/amspotlight/

Další články autora

zavřít