ROCKBLOG: The Voice versus Hlas Československa

Vydáno 18.02.2012 | autor: redakce

Po zveřejnění jmen koučů české mutace The Voice jste možná na tento televizní formát rezignovali, možná jste jej chtěli vidět alespoň ze zvědavosti, a možná patříte k části populace, které na složení poroty nepřijde nic divného. V posledním případě blahopřejeme k úspěšně provedené lobotomii.

ROCKBLOG: The Voice versus Hlas Československa ROCKBLOG: The Voice versus Hlas Československa


The Voice je show nizozemského původu, největšího ohlasu se však přirozeně dočkala v USA. V porotě již podruhé zasedla hvězdná sestava muzikantů - Cee-Lo Green, Christina Aguilera, Adam Levine (Maroon 5) a country zpěvák Blake Shelton.

Všichni tito umělci mají respekt ve svém oboru, komerční úspěch, a hlavně, jsou skvělí muzikanti a zpěváci. Takže si klidně můžou dovolit zazpívat a zahrát úvodní song naživo: 




Ano, naživo, i když by si mohli dovolit poslat na vystoupení svoje holografy, zatímco popíjejí šampaňské v soukromém tryskáči z diamantů na cestě na soukromý ostrov v Dubaji.
Jak to vypadalo u nás, se můžete přesvědčit v archivu TV Nova v čase 4:40. (všechna videa z YouTube byla bohužel smazána) 

...Dara Rolins, Rytmus, Josef Vojtek a Michal David na jednom pódiu, playback a správná bulharská show. Josef Vojtek označení „rocker" vyhodil z okna a ještě na něj plivnul již před lety, kdy se upsal českému muzikálovému peklu, je tedy záhadou, proč se jako rocker stále prezentuje. Michal David předstírá, že hlas je hlavním arbitrem pro obsazení do jeho muzikálů, Rytmus si dále užívá svoje „zo stoky hore", aniž by si uvědomil, že omylem skončil v pozlacené žumpě, Dara se v převleku za barbie s prošlým datem trvanlivosti a dolary v očích snaží zapomenout, vedle koho to vlastně na jevišti stojí. Tihle všichni zpívají song Let Me Entertain You Robbieho Williamse. V podstatě se dá souhlasit, k pobavení to rozhodně bylo.

Důvodem ke sledování show může být i vyděšený výraz Báry Vaculíkové, zpěvačky Yellow Sisters, která skončila v teamu Pepy Vojtka. Ten se z ní rozhodl udělat rockerku (asi proto, že u něj samého se to moc nepovedlo), zatímco Bára po svém vystoupení kuňkla něco ve smyslu, že vlastně rock bytostně nesnáší. Jako upoutávku pro další díl Hlasu Československa navrhuji dlouhotrvající záběr na obličej Pepy Vojtka, snažícího se naposlouchat repertoár Yellow Sisters:



Poté, co si koučové vyberou každý čtrnáct zpěváků do svého týmu, bude následovat jejich trénink. Když trénovala své svěřence Christina Aguilera, vypadalo to třeba takhle: 




Jak bude vysvětlovat hlasovou ekvilibristiku takový Rytmus, je prozatím záhadou. Záhadou je i to, jaký repertoár trenéři svému týmu doporučí. Troufám si říct, že kdyby měli koučové vyjmenovat pět alb ve svém žánru, které loni vyšly, uspěla by tak akorát Dara s Rytmusem (pokud bychom se shodli, co je vlastně Rytmusův žánr...), jelikož Pepa Vojtek se hudebně ztratil někde u Zepelínů a Michal David nejspíš stále považuje slovo diskžokej za novotvar. A samozřejmě, že hned ve druhém díle vystoupí Karel Gott, jelikož lepší návod, jak udělat moderní show a přitáhnout mladé publikum, neexistuje. Děkujeme tedy produkčnímu týmu Hlasu, že nás přiblížil opět o krok blíže východní Evropě.

text: Tereza Vavroušková

hlas

 

zavřít