POST SCRIPTUM (2): Sebevražda dokonána. Natalia Kills definitivně zemřela

Vydáno 09.07.2015 | autor: Simona Knotková

Natalia Kills v tomto týdnu opustila hudební svět, Rihanna zase dráždí cenzory a badatelé přišli s výsledkem zkoumání, který nás, coby hudební příznivce, konečně zajímá, totiž kdo že je nejšťastnějším posluchačem. Budete překvapení.

POST SCRIPTUM (2): Sebevražda dokonána. Natalia Kills definitivně zemřela POST SCRIPTUM (2): Sebevražda dokonána. Natalia Kills definitivně zemřela

 CDCD33D7C72C6C2A56FDEF9565CD3D00201310714727673Natalia Kills to nyní bude zkoušet pod jménem Teddy Sinclair. Velká část posluchačů je ale názoru, že kariéru si tím už znovu nenakopne

RIHANNA VRACÍ ÚDER

Popularita se dnes neměří ani tak počtem prodaných desek jako počtem zhlédnutí na YouTube. Managementy popových div jsou si toho vědomy a většinu své energie proto vráží do vytváření videoklipového produktu, který na sebe strhne co nejvíce pozornosti. Když Nicki Minaj vystrčí zadek, Miley Cyrus se pro jistotu vysvleče celá. Když si Taylor Swift vezme na pomoc arzenál hvězdných asistencí, Madonna nabere balík jmen ještě hvězdnějších (a dopadne to katastroficky, ale to už je jiný příběh). A co na to Rihanna? Co jí zbývalo jiného než se uchýlit k drogám, nahotě a vraždění? V novém klipu Bitch Better Have My Money unese manželku herce Madse Mikkelsena a očekává za to tučné výkupné. Manžílek ale svou ženu očividně nepostrádá, a tak si RiRi bude muset vzít peníze sama.

A abych všechno nevyzradila, řeknu jen tolik, že klip končí pohledem na zpěvačku v krvi. Ne její. Rekord si tím sice netrhla, ale svůj úkol splnila - svět je znovu pobouřen a ve velkém o ní mluví. Tohle všechno už sice viděl tisíckrát a na jiných místech, ale když si tarantinovskou poetiku vezme do parády barbadoská kráska, hned padají slova jako "kontroverze", "zbytečné násilí" a "propagace narkotik". Vždyť nám jsou ve videu navíc i ukázána ženská prsa! Zbývá otázka, kdo a jak se tohle zase pokusí překonat. A chceme znát vůbec odpověď? 


JAK SI ZNIČIT KARIÉRU PRO ZAČÁTEČNÍKY. AUTOR: NATALIA KILLS

Říká vám něco hudba Natalie Kills? Ne? Nic si z toho nedělejte. Já kupříkladu taky slyšela dvě tři písničky a neměla jsem potřebu pídit se po dalších. Pravděpodobně ani vám ale neunikla aférka z novozélandského X Factoru, kdy byla Kills společně se svým manželem Willym Moonem nařčena ze šikanování soutěžícího. Coby porotkyně ho počastovala mnoha nevybíravými slovy, a to pouze z důvodu, že podle ní sprostě kopíroval vzhled jejího muže. Měl totiž oblek! Sociální sítě jí to však neodpustily a zpěvačka nejenom vyletěla ze soutěže, ale v podstatě si zničila svou hudební kariéru. Tu se snaží nyní resuscitovat s novým jménem Teddy Sinclair. Interpretce ale stále uniká, že celý problém není v jejím jméně, ale v chování, za které se do dnešních dnů nedokázala ani pořádně omluvit a které bude dělat špinavou stopu za její osobou pod jakýmkoliv jiným pseudonymem. Šikana v roce 2015 už prostě není cool. A internetové lidstvo nezapomíná, když na to přijde.

Poněkud jiné starosti se jménem musí řešit Yoko Ono. Ani trochu se jí nelíbí, že ústřední řezník teroristické organizace Islámský stát nese přezdívku po jejím zesnulém manželovi. "Je to velice odporné... Nikomu nedovolím, aby zneuctil památku Johna Lennona nebo The Beatles," sdělila vdova médiím. A nelze jinak než jí dát za pravdu. Jihad John by se měl správně totiž jmenovat Brainwashed Loser With No Balls, ale to bych byla ještě hodně korektní.

NEJVĚTŠÍ SLUNÍČKA MEZI POSLUCHAČI? METALISTÉ!

IM Praha 101571

Poslouchali jste během své puberty jenom samé neškodné popové interprety, rozverné písničky o lásce a letních dnech a vaší aktuální hymnou je Happy Pharrella Williamse? Všechno špatně! Jásat naopak můžou umaštění černoodění metalisté, kteří si poslechem hlasité rockové hudby zajistili dobrý základ pro svůj budoucí život a dnes jsou podstatně šťastnější než soupeřící kmeny. Aspoň takový závěr vyplývá ze studie, která vyhodnotila celkem tři sta sedmdesát sedm respondentů, mezi nimiž byli bývalí i současní příznivci žánru, stejně jako ti, kteří ho nikdy neměli v oblibě. Metalisté podle ní fungují v daleko semknutější kultuře a extrémní hudba a násilí v ní obsažené pomáhá také lépe zpracovávat pocity vzteku. Podobný efekt se objevuje třeba i u vyznavačů punku nebo hardcoreu.

Takže už žádné posmívání máničkám, jasné? Jsou to zralé, šťastné a úžasné bytosti. A co s námi nemetalisty? Na stará kolena sluníčkovou filozofii vycházející z metalu asi už nedoženeme a bohužel jsme odsouzeni zemřít jako depresivní popíkáři či smutní hopeři. Lepší život tak alespoň můžeme zabezpečit našim budoucím potomkům a už od narození jim místo ukolébavek na dobrou noc pouštějme Iron Maiden nebo Black Sabbath. Jednoho dne nám za to jistě poděkují!

 text: Simona Knotková


kills TOP

 

zavřít