POST SCRIPTUM (3.): Rolling Stone se s coverem Kim Kardashian dotkl dna

Vydáno 16.07.2015 | autor: Simona Knotková

Tak na tohle post scriptum se čekalo opravdu hodně dlouho. Po čtyřiceti letech promluvila členka skupiny The Runaways Jackie Fuchs a podělila se s otřesným zážitkem znásilnění. A zatímco staré rány jsou opět rozedrány, Ariana Grande třeba líže koblihy a Sinéad O'Connor častuje Kim Kardashian poetickými výrazy.

POST SCRIPTUM (3.): Rolling Stone se s coverem Kim Kardashian dotkl dna POST SCRIPTUM (3.): Rolling Stone se s coverem Kim Kardashian dotkl dna

kim-kardashian-coverTakovou obálku od prestižního magazínu Rolling Stone asi nikdo nečekal

 

ŠPINAVÉ TAJEMSTVÍ THE RUNAWAYS

Sedmdesátá léta vytáhla pořádně ošklivého kostlivce ze své skříně. Baskytaristka tehdy populární skupiny The Runaways Jackie Fuchs po letech mlčení promluvila a manažera Kima Fowleyho obvinila ze zdrogování a následného znásilnění. Ještě ostřeji ale pálí slova, která hudebnice poslala na adresu svých kolegyň, Joan Jett a Cherie Currie. Ty dle jejích slov měly stát opodál a celému aktu jenom přihlížet. Obě na vyjádření bývalé spoluhráčky obratem zareagovaly a všechno popřely. Svědkyně podobného incidentu prý nikdy nebyly a pokud by byly, ihned by zasáhly.

Nesmíme ovšem opomínat, že zatímco dnes je dámám přes padesát a těší se úctě hudebních fanoušků - hlavně Joan Jett je svátost, na níž se nesahá - tehdy to byly teprve šestnáctileté holky, celé zmatené ze slávy, která jim náhle spadla do klína. A hlavně byly samy věčně pod vlivem narkotik. Pravdu osudné noci si s sebou tedy celá trojice nejspíš vezme do rock'n'rollového hrobu. Kim Foley si ji vzal už letos v lednu.

 

 

REBELKA BEZ PŘÍČINY

Na lavici obžalovaných se pro změnu nachází Ariana Grande. A děkovat za to může jenom své hlouposti. Bezpečnostní kamery zachytily, jak v prodejně s koblihami bezostyšně olizuje dva vystavované kousky. Nutno dodat, že ani jeden z nich si nekoupila - je to zapřísáhlá veganka. Poté, co veřejnost nad celou situací vyjádřila své znechucení (případně škodolibé pobavení nad mentálním věkem zpěvačky), se Grande hned dala do vysvětlování. Největším fórem ovšem bylo, že ve svém písemném vyjádření se pouze překotně omlouvala za hlášku "Nesnáším Američany", která ve videu také padla. Žádná odpověď na ožehavou otázku: "A co ty koblihy?" Nebylo tudíž zbytí a do světa muselo být vypuštěno také prohlášení č. 2, tentokrát formou videa, s konečným ospravedlněním ohavného prznění kusu pečiva.

Omluvu jí ale nakonec stejně nikdo nežere a dvaadvacetiletá interpretka navíc vyfasovala zákaz vstupu do inkriminovaných prostor. Doživotní. Takže, Ariano, až zase budeš mít neochvějnou touhu vyhodit si trochu z kopýtky, udělej to třeba jako všichni normální muzikanti, šňupni si trochu koksu, prohoď televizi oknem hotelového pokoje nebo si ohol hlavu, ale už, prosím, nikdy neolizuj koblihy přímo před objektivem kamery. Díky.

 

LÍBESBRÍF OD SINÉAD O'CONNOR PRO KIM KARDASHIAN

Sinead O Connor 001"Co ta * (pozn. autorky: za hvězdičku si doplňte jakékoliv vaše oblíbené synonymum pro ženský pohlavní orgán) dělá na obálce Rolling Stone?" ptala se v pondělí zdrcená Sinéad O'Connor na svém Facebooku. Po rychlém ohledaní zdroje takové zloby nelze ovšem jinak než se zeptat na to samé. Abych totiž osvětlila nezasvěcenému situaci - na přebalu hudebního magazínu se objevila Kim Kardashian. Nebo spíš její prsa. (A je v tom vůbec rozdíl?) Ve svém příspěvku irská muzikantka dále přechází do litanie, kde si zoufá, že hudba je definitivně mrtvá, není to pouze Simon Cowell a Louis Walsh, kdo ji zabil, a strachuje se, jak to asi muselo zapůsobit na Boba Dylana, po jehož skladbě dostal časopis jméno. Já se spíše strachuju nad postojem manžela Kardashian, Kanyeho Westa. Tohle si jednoznačně zasluhuje vhled erudovaného odborníka jeho formátu!

A na závěr ta nejlepší zpráva? Jak se to vezme... The Prodigy se totiž nechali slyšet, že elpíčkové kariéře dávají nejspíše definitivní sbohem. Tvůrčí mozek Liam Howlett sdělil, že nahrávání klasického alba je pro něho už příliš zdlouhavým procesem, jenž ho k smrti unavuje. Na stranu druhou má ale v plánu několik krátkohrajících nahrávek a na těch dokonce už i pracuje. Což je vlastně úžasná zpráva pro všechny příznivce, kteří novému materiálu raveové legendy už kopali hrob. Teď ale ono hořké zakončení: Na prohlášení o nedalekém odchodu do hudebního důchodu se stále nic nemění. Není ale nakonec nejlepší odejít v nejlepším? Je totiž jenom jedna věc, která je horší než svého idola už nikdy na pódiích nevidět - vidět ho jako zestárlou, otrávenou parodii na sebe sama, hrající čistě jenom pro zisk. Ostatně už poslední Day Is My Enemy ukazuje, že čas muzikantů se nachýlil ke konci...

text: Simona Knotková


 

maxresdefault

zavřít