POST SCRIPTUM (4.): Taylor Swift vévodí VMA's 2015, Nicki Minaj se to nelíbí

Vydáno 23.07.2015 | autor: Simona Knotková

Okurková sezóna je pochopitelně mýtus, a proto je také v tomto dusivém počasí stále spousta věcí k probírání. V uplynulých sedmi dnech k tomu stačilo třeba jen zveřejnění nominační listiny pro letošní MTV Video Music Awards.

POST SCRIPTUM (4.): Taylor Swift vévodí VMA's 2015, Nicki Minaj se to nelíbí POST SCRIPTUM (4.): Taylor Swift vévodí VMA's 2015, Nicki Minaj se to nelíbí

Taylor Swift Photo 1989 02Taylor Swift je ten poslední člověk, který by se pouštěl do konfliktu. Na tweet Nicki Minaj ale musela zareagovat


ZA VŠÍM HLEDEJ RASISMUS. A TAYLOR SWIFT

MTV Video Music Awards v tomto týdnu odhalily nominační podobu jednotlivých kategorií. Skutečné video klenoty zde víceméně nehledejte; také letošní ročník je vyplněn převážně oblíbenými jistotami diváků mainstreamového kanálu, které místy doplňuje několik alternativnějších jmen. Vedle vysoce ceněného kousku FKA Twigs Two Weeks nebo Florence + The Machine se Ship To Wreck tak můžete najít třeba i stokrát viděné Bang Bang Jessie J nebo překombinovanou Bad Blood Taylor Swift. Ale to je v podstatě v pořádku. VMA's jsou ostatně především o popularitě, nikoliv o velké umělecké filmařině.

Nicki Minaj Anaconda TOP

Zatímco zvolení interpreti tedy žádné překvapení nebudí, k podivu je, kolik povyku už někteří z nich dokázali nad nominační listinou natropit. Řeč je konkrétně o Nicki Minaj, která nemůže překousnout, že její p*delatá Anaconda se neprobojovala do hlavní kategorie Video roku. A hned si pro to v sérii několika tweetů našla i jasné vysvětlení: můžou za to rasistická média, která upřednostňují štíhlé bílé holky. Podobnou výtku si na sebe hned vztáhla Swift, která kromě Videa roku shrábla i dalších osm nominací. Starší kolegyni vzkázala, že proti ní nic nemá a možnou cenu si můžou jít klidně převzít společně. Minaj celkem předvídatelně reagovala slovy, že zpráva vůbec nebyla adresována jí. V dalším tweetu ale opět udává příměr, jak média reagovala na bojkot Spotify ze strany Swift a na spuštění streamovací služby Tidal, jíž je rapperka upsaná - zatímco první akt sklidil převážně ovace, Tidal čelí pěkné řádce kritiků. Zlá krev tu tedy očividně bude.

Reakce na tuto nečekanou rozmíšku byly ze všech stran sociálních sítí různé, ale korunu tomu stejně dodala Azealia Banks s prohlášením: "Všechny moje videa si zaslouží ceny VMA a Grammy, ale nikdy je nedostanu, protože Amerika nemá ráda černé ženy s názorem. Chudák já." A co řekne Banks, k tomu se dá snad připojit jenom jediné slovo: Amen.

Mimochodem, čtyřiadvacetiletá interpretka se rozešla se svou dosavadní nahrávací společností Prospect Park a opět je volným zbožím. V plánech má už nastíněnou druhou nahrávku ("super duper popová věc, jako Disney, ale chytřejší") a s hlavou vztyčenou čeká, kdo se jí ujme. A já všechny potenciální zájemce žádám, nehlaste se, prosím, všichni. Kdo má o všech těch twitterových hádkách, spekulacích a odsunech minimálně pro příští tři roky zase psát?

ARCTIC MONKEYS OPĚT NA SCÉNĚ. S DVA ROKY STARÝM VIDEEM

Vraťme se ale ještě k VMA 2015. Další podstatnou informací, jež nám byla v uplynulých sedmi dnech odhalena, je totiž jméno moderátorky celé akce. Tou se stala Miley Cyrus, známá potížistka z dva roky starého ročníku, kde si ve sporém oblečení a se silnou fyzickou vášní zatwerkovala s Robinem Thickem. A koneckonců proč ne? Když se můžou o nejlepší rockový klip letos ucházet třeba Arctic Monkeys s Why'd You Only Call Me When You're High z roku 2013! A třebaže nelze přesně pochopit záměry, s nimiž si hodnotící na starší video vzpomněli, vlastně by bylo fajn, kdyby cenobraní éry AM pokračovalo a během přebírání Alex Turner třeba i znovu trochu proškolil přihlížející instagramovou mládež o nepolevující síle rock'n'rollu. Tak se nechme překvapit!

text: Simona Knotková


 

Taylor Swift Photo 1989 01 TOP

zavřít