HITPARÁDY (4.): Tomáše Kluse střídá na vrcholu Kryštof

Vydáno 22.07.2015 | autor: Josef Martínek

Tomáš Klus se po dvou týdnech v čele přesunul na druhé místo české albové hitparády, na zlatý stupínek se totiž vrátili Kryštof s deskou Srdcebeat. Celosvětově nejprodávanější je aktuálně japonská skupina Kis-My-Ft2. V singlových žebříčcích se stále daří osvědčeným hitům z posledních měsíců.

HITPARÁDY (4.): Tomáše Kluse střídá na vrcholu Kryštof HITPARÁDY (4.): Tomáše Kluse střídá na vrcholu Kryštof

 krystof vysmate leto 49Kryštof se s deskou Srdcebeat vrací na vrchol prodejního žebříčku


KLUSE STŘÍDÁ KRYŠTOF

S předchozími alby se Tomáš Klus držel na špičce domácího žebříčku dlouhé týdny i měsíce, novinka Anat život není ale po dvou týdnech jedničku opouští. Staronovým vůdcem je totiž další z předprázdninových trháků, Srdcebeat kapely Kryštof. Sedmá studiovka Richarda Krajča a spol. vedla žebříček po celý červen a nyní se na nejvyšší post vrací. Klus je druhý a bronz si drží Kabát s nahrávkou Do pekla / Do Nebe.

Že si čeští kupující v horkých letních dnech chodí do obchodů hlavně pro stálice tuzemské scény, dokazuje i pohled těsně pod stupně vítězů. David Koller se z jedenáctého místa vrátil zpět do popředí, jeho ČeskosLOVEnsko je nyní čtvrté. Možná za to může i úspěch hitu Gypsy Love. Top 5 nejprodávanějších titulů doplňují Chinaski s Rockfield.

V rádiích došlo také ke střídání stráží: Kygo si s Firestone pohoršil na dvojku, když ho na trůnu střídají Madcon a Ray Dalton s písní Don't Worry. Norsko-americká spolupráce si tak po Maďarsku připisuje další vítězství. Třetí místo berou Major Lazer, DJ Snake a MÖ, jejich Lean On je mimochodem stále nejhranější na Slovensku. Z českých songů je na tom znovu nejlépe Sebastian díky hitu Toulavá (8. místo) následovaný Kryštofem s Ty a já na devítce.

NEJVÍC SE PRODÁVÁ JAPONSKÝ BOYBAND

Jaká je situace ve světě? Kdekoho možná překvapí, že globálně nejžádanější deskou je novinka japonského boybandu Kis-My-Ft2. Jejich alba Kis-My-World se v uplynulém týdnu prodalo 300 tisíc kopií, čemuž nikdo z americké či evropské scény neodokázal konkurovat. Druhé místo má rapper Meek Mill, který s Dreams Worth More Than Money ještě před týdnem vedl pořadí amerického Billboardu, nyní se ale přesunul na číslo tři. 

years and years 2015Years & Years bodují v Británii s albem i singlemPrvní místo mu totiž vyfoukl r'n'b zpěvák Tyrese, který nově vede se svou šestou řadovkou Black Rose. Tyrese vydává alba už od konce devadesátých let, teprve v roce 2015 to ale dotáhl až na vrchol americké albové hitparády. Záda mu z druhého místa kryje Taylor Swift s deskou 1989, které se jen v USA prodalo už víc jak pět milionů kusů. Zpěvačka je momentálně skutečně v kurzu, což dokazuje i nově získaných 8 nominací na ceny MTV. V celosvětovém pořadí je momentálně čtvrtá, v Británii pátá. Slušné výsledky na to, že nahrávka vyšla už loni v říjnu.

Britové aktuálně nejvíc kupují debut Communion elektropopových Years & Years, jinak se ale také vrací k ověřeným deskám. Ed Sheeran, James Bay nebo Sam Smith, ti všichni se na čelních pozicíh pohybují už dlouhé měsíce. V singlech se vedení ujala dívčí skupina Little Mix s písničkou Black Magic, Years & Years jsou se Shine druzí. 

Nejúspěšnějším singlem světa je ale pořád Cheerleader. OMI s ním znovu vede globální i americké pořadí a zatím se nezdá, že by ho někdo měl ohrozit. Snad jen The Weeknd, který v žebříčku Billboardu s Can't Feel My vystoupal už na dvojku.

Tip týdne: Eminem feat. Gwen Stefani - Kings Never Die

Po Rihanně nebo Sie se rapper Eminem spojil s další populární zpěvačkou a znovu zadělal na hit. Singl Kings Never Die s Gwen Stefani vznikl pro soundtrack filmu Bojovník, což je nejspíš důvod, proč je o poznání tvrdší než třeba Love The Way You Lie či The Monster. V USA startuje na 80. pozici, lze ale očekávat, že spojení takto výrazných jmen si v dalších týdnech vybojuje lepší postavení.

 

text: Josef Martínek


Krystof 2015 interview TOP

 

zavřít