POST SCRIPTUM (7.): Miley Cyrus odsoudila Bad Blood Taylor Swift

Vydáno 13.08.2015 | autor: Simona Knotková

Miley Cyrus se nechala unést vlnou kritiky, která se v poslední době zvedla kolem Taylor Swift, a také ona přispěla svou výtkou. Ovšem pozor, hateři, výtkou smysluplnou. Minulým dnům nicméně vévodil odhalený penis Lennyho Kravitze.

POST SCRIPTUM (7.): Miley Cyrus odsoudila Bad Blood Taylor Swift POST SCRIPTUM (7.): Miley Cyrus odsoudila Bad Blood Taylor Swift

 2Miley Cyrus ve svém volném čase možná dělá vylomeniny, ale když jednou za čas promluví, má to váhu

PRSA MILEY CYRUS VERSUS ZBRANĚ TAYLOR SWIFT

Konečně jsme se dočkali pořádné interakce mezi Miley Cyrus a Taylor Swift. Zatím sice jednostranné, ale i to nám, věčným milovníkům hádek z pozice třetího, stačí. První zmiňovaná totiž dělala rozhovor pro magazín Marie Claire a mimo jiné v něm odsoudila poslední klip Taylor Bad Blood plný násilí a pomsty. Podle ní je daleko větším zlem než její vystavovaná prsa.


Cyrus je zřejmě ta poslední, jež by jakákoliv kontroverze v klipech vadila. Nejsou to pak pochopitelně jenom prsa, která z bývalé Disney hvězdičky dělají velice špatného idola k následování; interpretka se prezentuje také jinými aktivitami, z nichž se na vrcholku tyčí třeba veřejné propagování drog. Její kritika se ale váže spíše k nám samotným, k našemu pokryteckému pohledu na věc, kdy nám klip jako Bad Blood ("protože je to přece Taylor Swift a má tam hodně hvězdných hostů a všichni o tom píšou, jak moc cool to je, a je to nominované na spoustu cen") připadá v pořádku a jeho autorku považujeme stále za příklad největší čistoty. Zato se už křižujeme a poléváme svěcenou vodou, jakmile na nás vykoukne ženská bradavka. A v tomto bodě to Miley vystihla opravdu trefně.

Zůstaňme prostě u toho, že se pohybujeme na umělecké půdě. A každá z mladých žen má svobodu vyjadřovat se, jakými prostředky chce.

#PENISGATE

Lenny Kravitz-141Někdo ostatně ukazuje své vybavení nedobrovolně. Zeptejte se Lennyho Kravitze. Nebo se na to raději podívejte? Rockerovi během vystoupení ve Švédsku praskly kalhoty a odhalily všechno, co pod nimi americký muzikant skrýval. Stejně jako uživatelé sociálních sítí, vzal i Kravitz celý incident s humorem a opatřil ho hashtagem #penisgate. (Poněkud v rozporu s tímto nadhledem jsou už jeho zástupci, kteří hrozí žalobou všem rozšiřovatelům inkriminovaných fotek a videí.) Radost má také žena, která jeho přirození před několika lety opatřila, fanoušky nyní již poznaným, piercingem. "Vypadá pořád zdravě a robustně. Pocítila jsem pýchu, když jsem uviděla, že je pořád naživu," řekla Elayne Angel o jeho, ehm, ozdobném kroužku. Našli se ale i tací, již byli únikem utajených partií pobouřeni. "Vole... Naostro a s piercingem... No, to mě po*ser... Tohle jsi mi nikdy neukazoval," ozval se zhrzený rockový dědeček (nebo spíše babička?) Steven Tyler. A má recht. Tohle se prostě mezi rockovými kámoši nedělá!

Kdo by snad byl předcházející týdny mimo planetu Zemi, tady je malá připomínka - The Libertines jsou zpátky a 4. září jim po předlouhých jedenácti letech vychází nová studiová nahrávka Anthems For Doomed Youth. Nejenom mládež odsouzená k záhubě má ale ještě větší radost z něčeho jiného, totiž z pohledu na Petera Dohertyho, který je už konečně čistý. Neuvěřitelné se stalo realitou a po léčebném programu v Thajsku se hudebník zdá opravdu nejodhodlanější ze všech dosavadních abstinenčních pokusů. A že změnu životního stylu myslí vážně, dokazuje i tím, že si s sebou na turné plánuje vzít odborného poradce na drogovou závislost. Dylan Kerr, jak se muž jmenuje, se má nyní stát v podstatě dalším členem kapely a muzikantovi má být psychickou oporou během náročně šňůry se spoustou lákadel.

Tak se ještě jednou podívejme na jejich nejnovější videoklip a znovu se přesvědčme, jak to pánům Dohertymu a Barâtovi po tolika letech spolu sluší.


Autor: Simona Knotková


 

PROFILE 2

zavřít