HITPARÁDY (10.): Novou hvězdou žebříčků je Rachel Platten, starou pořád Kryštof

Vydáno 02.09.2015 | autor: Josef Martínek

V českých žebříčcích se nic moc neděje, obě hlavní hitparády nadále okupuje Kryštof. To v zahraničí přichází s koncem prázdnin změny - v USA se prodávají Disturbed, naopak Bon Jovi zklamali. V Británii konkurenci drtí Jess Glynne a také nová hvězda jménem Rachel Platten.

HITPARÁDY (10.): Novou hvězdou žebříčků je Rachel Platten, starou pořád Kryštof HITPARÁDY (10.): Novou hvězdou žebříčků je Rachel Platten, starou pořád Kryštof

 

rachel plattenRachel Platten dobývá hitparády se singlem Fight Song

NESESADITELNÝ KRYŠTOF

Také tento týden vévodí prodejnám i rádiím Kryštof. Srdcebeat je znovu nejžádanější deskou a Ty a já nejúspěšnějším singlem. 

Na druhém místě jsou v našem éteru Walk The Moon se Shut Up And Dance, trojku mají bývalí vítězové Felix Jaehn a Jasmine Thompson. Jejich Ain't Nobody je kromě toho nejhranější na Slovensku. Možným budoucím číslem jedna je na čtvrtém místě Xindl X, jenž v duetu s Mirkou Miškechovou dokráčel už těsně pod stupně vítězů. Cudzinka v tvojej zemi má velkou šanci navázat na loňské prvenství hitu V blbým věku. Pokud ovšem Kryštof míní nejvyšší post někdy opustit. 

Novinky najdeme až ke konci žebříčku, 80. jsou One Direction s Drag Me Down, 98. Pharrell Williams zásluhou Freedom a o jedno místo hůř jsou na tom Ewa Farna a František Segrado, kteří tvrdí, že Víno je grunt

V albech se složení Top 3 nemění už dlouhé týdny. Tentokrát ale došlo alespoň k drobné změně: za vítězným Kryštofem se na druhé místo posunul Kabát, Tomáš Klus klesl s Anat život není na bronz.

Silné české trio neohrozila ani novinka Bon Jovi, Burning Bridges, deska, kterou kapela označuje jako "fanouškovskou",  startuje na čtvrtém místě. Zaujme i číslo šest, jednoho ze svých nejlepších výsledků totiž dosáhla skupina Jelen. Formace kolem Jindry Poláka má za sebou nabitou festivalovou sezonu a možná proto se s debutem Světlo ve tmě vrací do Top 10. Pozoruhodná je i dvanáctka - tři roky stará nahrávka Inzerát Kryštofu v posledních týdnech znovu stoupá. Inu, Krajčo a spol. jsou zkrátka fenoménem.

disturbedimmortalizedcoverDISTURBED POPÁTÉ ZLATÍ, BON JOVI PROPADLI

S koncem prázdnin skončilo i kralování OMIho v amerických singlech. Cheerleader spadl na dvojku a na zlato se prokousal The Weeknd. Ten už s Can't Feel My Face, aktuálně nejúspěšnějším singlem i podle globálního pořadí, jednou první byl, tentokrát je ale jeho postavení o to výraznější, že už na čtyřce je jeho další singl Hills. Jeho nová deska navíc sklízí vesměs slova chvály, uvidíme, jak dopadne přístí týden v albovém žebříčku. 

Jedničku v albech si připsali Disturbed a potvrdili svou ohromnou popularitu na americkém trhu. Vždyť je to už jejich pátá po sobě jdoucí řadovka na čele tamního žebříčku! Metalistům ze Chicaga neublížila ani pětiletá pauza mezi deskami. Na dvojce je bývalý šampion Luke Bryan s Kill The Lights a na trojce Dr. Dre s Compton. To Bon Jovi úplně propadli, po třech albech na jedničce skončili s Burning Bridges až 13.

JESS GLYNNE BERE ZLATO I V ALBECH

V Británii jsou na tom Jon Bon Jovi a spol. o dost lépe, prodrali se na třetí místo. Američtí králové Disturbed zakotvili s Immortalized na osmičce. Kdo je tedy v čele? Přece Jess Glynne. Po pěti #1 hitech není žádným překvapením, že se talentovaná rusovláska dostala na piedestal i se svým prvním albem I Cry When I Laugh. Získalo zhruba 60 tisíc bodů, z letošních debutantů na to byl na jaře lépe pouze James Bay. Na dvojku se přesunula minule triumfující Cilla Black s výběrovkou The Very Best Of.

Tip týdne: Rachel Platten - Fight Song

Kdo nezná předchozí tvorbu Rachel Platten, může si po prvním poslechu singlu Fight Song myslet, že se jedná o začínající hvězdičku, která miluje starší písně Taylor Swift a hitové refrény Katy Perry. Nenechte se ale zmást - zpěvačce je už 34 let a má za sebou dvě alba. První mezinárodní úspěch ale přichází až nyní. Fight Song je hit na první dobrou, v USA se už dostal do Top 10 tamní hitparády, a v Británii je dokonce novým číslem jedna! Za sebou nechala skladba i Ain't Nobody Felixe Jaehna a Jasmine Thompson (2.) a minule vítěznou Jess Glynne s Don't Be So Hard On Yourself (3.). Rodí se nová hvězda, nebo bude Rachel další zpěvačkou jednoho hitu?

text: Josef Martínek


rachel platten TOP

zavřít