POST SCRIPTUM (12): Už se perou! Jack White vyzval k bitce kolegu z The Black Keys

Vydáno 17.09.2015 | autor: Simona Knotková

Zdá se, jako by na dnešní hudební scéně spolu byly na nože jenom ženy. Buďme jedině rádi. Když přijde nesnášenlivá chvilka na muže, hned se schyluje k bitce. Trochu jiné bitvy ovšem momentálně svádí Peter Doherty.

POST SCRIPTUM (12): Už se perou! Jack White vyzval k bitce kolegu z The Black Keys POST SCRIPTUM (12): Už se perou! Jack White vyzval k bitce kolegu z The Black Keys

Jack White by Mary Ellen MatthewsJack White - tichá vodá břehy mele?


ŠIKANA MEZI ROCKOVÝMI HVĚZDAMI

Už několikrát jsme se v Post Scriptu zabývali virtuálními rozbroji mezi dámami. Jak to ale dopadne, když se ke kordu dostanou pánové? Přesně tak, jak byste čekali - chlapsky.

e27916b28df38790c3ddb8b0473d09e0Celé to vlastně začalo taky na Twitteru. Bubeník The Black Keys na něm osočil Jacka Whitea z ne příliš charakterního chování. Služebně i věkem starší White ho měl podle jeho tweetů vyzvat k bitce! "S Jackem Whitem jsem se poprvé setkal včera v noci. Přišel do newyorského baru, kde jsem byl taky, a chtěl se se mnou prát. Já se s nikým neperu, ale on se choval vážně jako šílenec," píše Patrick Carney. Své rozčarování dále popisuje slovy: "On je důvod, proč dnes dělám muziku. Šikanující kretén, kvůli kterému jsem se cítil jako úplná nula. Nejsem si jistý, co přesně se mu na mně nelíbilo. Možná nejsem nejlepší bubeník, ale rozhodně do toho dávám všechno. Pak si ale přijde on. Čtyřicetiletý násilník se snaží porvat s pětatřicetiletým nerdem. Jack White je v podstatě zhmotněným tričkem Billyho Corgana s nápisem Zero."

Zaspali jsme něco? Vrátily se staré rock'n'rollové časy? Budou lítat jako roku '77 i lahve? Kde se toho můžeme zúčastnit? Reakce obviněného rockera však mluvila už poněkud smířlivějším tónem a celou událost tak vlastně zahalila tajemstvím. "Nikdo se s tebou nechtěl prát, Patricku. Nikdo se tě ani nedotknul nebo tě 'nešikanoval'. Byla ti položena otázka, na kterou jsi nedokázal odpovědět, tak jsi odešel. Přestaň proto brečet na internetu a pojď si promluvit jako lidská osoba tváří v tvář. Konec příběhu," zní jeho zpráva na sociální síti.

Takže zase nic, křiváky si můžeme schovat. Ať už mezi oběma muzikanty proběhlo cokoliv, vše bylo šikovně sklizeno pod kobereček. Oba dva hodili hodinový pokec, Carney své tweety smazal a White mu později ještě vyznal prostřednictvím účtu svého labelu Third Man Records respekt. Všechno to tedy skončilo... vlastně taky chlapsky.

TUHÝ BOJ PETERA DOHERTYHO

The Libertines se letos k velké slávě vrátili na světová pódia. Ještě víc ale těší fakt, že Peter Doherty je po letech konečně čistý. Fanoušci si se svým oblíbeným rockerem každopádně ještě vytrpí. Třebaže se Pete drží - na turné si s sebou dokonce vzal terapeuta, aby minimalizoval všechny hrozby relapsu - jednu věc nebude mít nikdy úplně pod kontrolou. Tou věcí je jeho mysl, která se bude čas od času ozývat i přes sebevětší množství sedativ a psychoterapií.

Naposledy se ozvala právě před pár dny, když měla formace vystupovat v Londýně. Petea popadly záchvaty úzkosti a management koncert raději odložil, stejně jako přesunul další následující zastávky turné. Všichni příznivci mají pro vzniklou situaci ale jistě pochopení. Zázrakem vůbec bylo, že se Doherty ze svých závislostí dokázal vyhrabat. To, že po relativně krátké době přeladil taky na režim celoúvazkového muzikanta, je už něco neuvěřitelného navíc, důkaz jeho houževnatosti a odhodlání. Leč nebude to mít vůbec lehké. Znovu jet do úplného vyčerpání a každý den přicházet do styku s množstvím pokušení bude velkou zkouškou jeho osobnosti. Skutečnost, že ho naposledy přepadly úzkostné stavy a musely se zrušit show, je to nejmenší a veřejností jistě naprosto tolerované.

Držíme ti pěsti, Petere!

 

text: Simona Knotková


20140528-jackwhite-x624-1401300762

 

 

 

zavřít