ROZHOVOR SE ZDEŇKEM SUCHÝM A MIG 21

Vydáno 30.12.2006 | autor: redakce

Už příští pátek 11. března se uskuteční slavnostní vyhlášení výročních cen ŽEBŘÍK 2004 – OLMECA MUSIC AWARDS. Moderátor a režisér ZDENĚK SUCHÝ a jeden z účinkujících, skupina MIG 21, nám poskytli krátký rozhovor:

ROZHOVOR SE ZDEŇKEM SUCHÝM A MIG 21 ROZHOVOR SE ZDEŇKEM SUCHÝM A MIG 21

ZEPTALI JSME SE ZDEŇKA SUCHÉHO A MIG 21


Jezdíte pravidelně na Žebřík?

Z.S.: Na Žebřík jezdím už několik let, protože je to nejlepší akce v této zemi spojená s vyhlašováním cen - hlavně proto, že je to normální a hraje se živě hudba.
MIG 21: Letos hrajeme na Žebříku poprvé, takže doufáme, že to úplně nezkazíme. Chtěli bychom se sem totiž někdy vrátit a možná se stát i pravidelným účastníkem Žebříku.

Co vás s touto anketou spojuje?

Z.S.: Mám asi šest cen, z toho dvě nebo tři první za klipy. Již čtvrtým rokem Žebřík uvádím, poslední dva roky ho i režíruji, dělám doprovodné projekce, rozhlasovou reklamu i televizní spot.

Jak vnímáte ceny diváků (čtenářů)?

Z.S.: Jako ceny od lidí, kteří se o hudbu zajímají a mají docela dobrý vkus. Jako uznání od lidí, kteří se neshlukují v podivných akademiích a nemanipulují hudbou – narozdíl od nich tyto lidi hudba totiž skutečně baví a zajímá.
MIG 21: Jestli nějakou cenu získáme, budeme ji jistě vnímat velice kladně, ale v opačném případě také.

Jaké jsou vaše pracovní plány na letošní rok?

Z.S.: Vymalovat, opravit auto, najít si manželku, dotáhnout projekt Největší Čech pro Českou televizi, natočit nějaký pěkný klip, uvádět festival v Trutnově a Sušici, udělat dobrý dětský tábor a mezitím se dobře bavit.
MIG 21: Právě probíhá naše POP POP POP TOUR, která nám zabírá všechen volný čas. Ale v létě bychom chtěli hrát hodně venku na čerstvém vzduchu, tak uvidíme. Každopádně na podzim snad vyjde naše první DVD společně s BEST OF.

Pavlína Fechterová, 2MEDIA
foto Tomáš Martinek


zavřít