Nightwork zahrají na Vysmátém létě, plánují improvizaci

Vydáno 21.07.2011 | autor: redakce

Už tuto sobotu se kadaňské podhradí promění ve festivalovou zónu, ve které se uskuteční osmý ročník populárního Rockfestu Vysmáté léto. Hlavní scénu letos ovládnou skupiny Kabát, Support Lesbiens nebo Nightwork, kteří se zde představí vůbec poprvé a kteří u této příležitosti poskytli krátký rozhovor.

Nightwork zahrají na Vysmátém létě, plánují improvizaci Nightwork zahrají na Vysmátém létě, plánují improvizaci

fotka_60739
Program vašich koncertů je údajně značně odlišný, jelikož hodně improvizujete. Je to opravdu čistá improvizace nebo nějaké "ústřední motivy" promýšlíte dopředu?
Každá improvizace je založena na pevných základech, ze kterých se odvíjí. Otázka je, jak moc pak diváci dokážou poznat, kde končí příprava a kde začíná "alchymie".

Každopádně se kromě připraveného programu na našich koncertech objeví i improvizace, která je podnícená většinou ze situace, která vznikne přímo v průběhu koncertu, takže... se nechte překvapit.

Posbírali jste 3 Anděly, bodovali jste ve Zlatém slavíku, cenách Óčka atp., s přehledem vyprodáváte koncerty... Jaké byly vaše ambice v počátcích vaší kariéry a máte nějaké nedosažené mety?
Pořád je co dělat, pořád je co zdokonalovat. A k dokonalosti máme samozřejmě ještě hooodně daleko (smích). Za všechny mety, které jsme dosáhli, jsme samozřejmě rádi. Každá z nich je další výzvou k tomu, abychom pokračovali v tom, co děláme a snažili se to dělat stále lépe. Jedna z velkých met, která před námi leží, je vzít naši hudbu a vyrazit s ní za hranice Čech, do zahraničí. Uvidíme, jak to dopadne, ono jet třeba s takovým "Gayem" do Polska... (smích)

fotka_60744Na Facebooku máte přes 100 tisíc fanoušků. Množí se případy, kdy pořadatelé údajně vyprodali klubový koncert určité skupiny jen s pomocí facebooku. Myslíte, že už jste v pozici, kdy byste jen díky facebooku vyprodali např. Lucernu?
No, můžeme to zkusit, proč ne.. (smích) Ale vážně, Facebook je rozhodně velmi zajímavý fenomén, už se nám např. stalo, že jsme návštěvníky našich FB stránek informovali o možnosti hlasovat v internetové soutěži, kde jsme měli nasazenou jednu naši písničku, a během velmi krátké doby písnička vystřelila na místo první pozice. Mohla to být náhoda, ale určitě v tom FB měl svůj podíl. Navíc je to skvělá možnost získat okamžité reakce od fanoušků na naše koncerty, akce, apod. Takže když se třeba někomu náš koncert nelíbil, víme to opravdu hodně rychle. :)

Skupina Nightwork vystoupí v Kadani ve 21hod na hlavním pódiu, které se rozezní už v 10 hodin dopoledne a utichne až v půl jedné ráno. Pro příznivce tvrdší muziky je připravena Hradní rocková scéna, která v rozmezí od 10:40-22:50 nabídne sedm účinkujících jako Imodium, Atari Terror, německé Illectronic Rock nebo Krucipüsk.



zdroj: TZ

zavřít