Simple Plan: Být v kapele tě udržuje mladým

Vydáno 17.08.2011 | autor: redakce

Kanadská parta Simple Plan se rozhodla zpříjemnit českým studentům vstup do nového školního roku a těm ostatním lépe překonat konec léta. 2. září totiž vystoupí na bezmála vyprodaném koncertě v pražské Incheba Aréně. Kapela zde představí svoji novou desku Get Your Heart On! A podle kytaristy Sébastiena Lefebre půjde o pořádnou party!

Simple Plan: Být v kapele tě udržuje mladým Simple Plan: Být v kapele tě udržuje mladým

simple plan - pub 1 - chapman baehler
Jak po třech letech vzpomínáte na Prahu?
Moc sit toho nepamatuju. Když jsme tu byli naposled, zůstávali jsme ve mestě méně než 24 hodin. Vzpomínám si, jak jsme byli nadšeni z toho, že tu máme tolik fanoušků, a že se naše první show tady tak povedla. Po koncertě jsme se trošku prošli po městě a bylo to nádherný.

Minule jste tu strávili noc, jak jste si to užili?
Snažili jsme se nasát atmosféru města a zašli jsme na pár drinků. Museli jsme odjet asi ve čtyři ráno, takže jsme moc nespali. Byla to sranda, těšíme se, až tam znova budeme.

Říká se že jste milovníci vodky. Jak vypadá party s vámi?
Právě teď je to nuda! Snažíme se nastartovat naši novou desku, takže na turné moc nepaříme a hodně makáme. Ale i tak si užíváme skvělé časy.

Co plánujete pro české fanoušky?
Tak protože už máme čtyři alba, můžeme si vybrat naše nejlepší songy a rozjet super party a skvělou show. Takže předpokládám, že budete tančit, zpívat a skákat! Prostě přijďte na koncert, pokud si rádi užijete.

Na nové album jste si pozvali pár zajímavých hostů. Nejvíc překvapivý byl asi somálský rapper K´naan. Jak jste se s ním poznali?
Pierre s ním spolupracoval na charitativním singlu Wavin Flag pro Haiti, odtud ten kontakt. A song Summer Paradise měl takový odlišný cool nádech, takže jsme si řekli, že K´naan je dobrý oslí můstek. Svoji práci odvedl skvěle a posunul song na jiný level, všem se nám moc líbí.

simple plan - pub 4 - chapman baehlerDalšími hosty jsou zpěvačky Natasha Bedingfield a Marie Mai. Jaké to bylo – pozvat ženský element mezi čistě pánské osazenstvo kapely?
Bylo to milé, ženský máme rádi. Bylo to něco, co jsme nikdy předtím neudělali, takže bylo fajn to s novou deskou zkusit. Obzvlášť duet s ženským hlasem byl fakt krásný. Byl to zážitek pracovat s nimi oběmi, s tak skvělými zpěvačkami a krásnými hlasy. Jsme šťastní, že je obě máme v songu Jet Lag.

Recenzi na novou desku Get Your Heart On! si přečtěte ZDE.

Váš song
Can’t Keep My Hands Off You with Rivers zazněl v novém teenage filmu Prom. Nemáte pocit, že zatímco stárnete, vaši fanoušci zůstávají pořád mladí a nerostou s vámi?
Na našich show byli vždycky lidé různého věku, ale řekl bych, že většina z nich je mladši než my. Ale být v kapele tě pořád udržuje mladým. Někteří naši fanoušci rostou s námi, máme ale také některé nové. Prostě děláme, co děláme a na našich koncertech je každý vítaný.

Přemýšleli jste někdy, že byste si zahráli ve filmu? A jakou roli?
Já jsem příšerný herec, mám radši radio než televizi.

simple plan_vidJaký byl nejšílenější koncert, který jste kdy odehráli?
Vzpomínám si, jak jsme před pár lety na Nový rok hráli na MTV. Bylo to něco úplně nového, být uprostřed Time Square, kde všichni odpočítavali čas, připíjeli si a my začali hrát přesně o půlnoci… Jsem rád, že jsme to mohli zažít.

Kvůli čemu se v kapele nejčastěji hádáte?
Moc často se nehádáme a když už, tak spíš diskutujeme, jaké se budou hrát songy na různých koncertech, a tak podobně.

Jak trávíte volný čas na cestách?
Rádi si čteme, hrajeme videohry, golf, posloucháme muziku, koukáme na dobré televizní show a procházíme se po městě, ve kterém právě jsme.

Co bys dělal, kdybys nehrál v kapele?
Myslím, že bych byl Ninja. Assassin, který se kolem tajmě plíží s mečem… To zní skvěle!

 

text: Marta Pušová, foto: archiv

simple plan - pub 1 - chapman baehler  kopie 2
zavřít