Horkýže Slíže: O naše videoklipy se stará štáb filmových odborníků

Vydáno 30.05.2013 | autor: redakce

Nitranská kapela Horkýže slíže koncem loňského roku vydala povedené album St. Mary Huana Ganja. Jde už o jejich jedenáctou studiovou nahrávku, Horkýže tedy rozhodně nemají s invencí vůbec žádné potíže, právě naopak. Texty i videoklipy k singlům jsou i tentokrát plné bystrého humoru. "Dříve jsme si klipy dělali sami, momentálně ses o ně stará tým filmových odborníků," vtipkují v rozhovoru.

Horkýže Slíže: O naše videoklipy se stará štáb filmových odborníků Horkýže Slíže: O naše videoklipy se stará štáb filmových odborníků

slize stesnaniHorkýže Slíže letos oslavili dvacetiny

V naší recenzi stojí, že vaše invence je nevyčerpatelná a nová deska o tom opravdu svědčí. Přesto se zeptám - nemáte po těch dvaceti letech občas pocit, že se opakujete?
Nápady na texty nosí stále lidé. Neopakujeme se, spíš se víc opakuje otázka, jestli se neopakujeme. (smích) Ale může to být jen náš pocit a ve skutečnosti se stále opakujeme.

Vaše videoklipy jsou vždycky nápadité a precizní. Kde se berou jejich scénáře?
Někdy jsme si scénáře psali sami. Momentálně se o to stará náš třiasedmdesátičlenný štáb filmových odborníků.

Ani nový klip k písničce Nazdar nepostrádá váš signifikantní humor. Předpokládám, že ale nevychází z autentické zkušenosti, nebo ano?
Tvůj předpoklad je mylný. Doopravdy se to stalo, když jeden novinář přesvědčoval Kuka, že cestoval s námi ve vlaku a chlastal s námi rum. Ve skutečnosti šlo jen o partu čundráků, která hrála ve vlaku na kytary Maštal.

Myslíte, že z vás někdy budou takoví seriózní otcové?
Pokud se mladý Štefánik posnaží, tak i dědové...

horkyze slize 15 20130529horkyze slize 18 20130529

Jak je to s videem ke skladbě Nerob!? Už jste se někdy kvůli nabořenému autu porvali?
O tom se nám těžko píše, protože cestujeme výhradně teleportem, to znamená, že používáme například teleportské víno.

V době vydání posledního alba jste měli takovou eskapádu s Tomášem Klusem, kterého jste napodobili v písni Playmate. Proč jste ho nepozvali doopravdy? Myslíte, že by na spolupráci nekývl?
Už je to všechno ok. Dokonce jsme ho pozvali na náš festival Slížovica, který bude 28. srpna.

Co se týká festivalů, střídáte tradičně každý rok Česko a Slovensko. Letos máte "slovenský rok", přesto vystoupíte na královehradeckém Rock for People. Proč zrovna tam?
Protože je to i náš festival.

Kuko, na koncerty občas nosíš triko s nápisem "Billionaire in training". Co takový trénink obnáší?
Levně koupit, kurdsky draze prodat, neplatit včas faktury a dlužit prachy do té doby, kdy na to ten člověk zapomene. Samozřejmě je třeba najmout si dobrého bodyguarda.

 

text: Katarína Straková

 


 

horkyzeSlize 2013 TOP

 


 

zavřít