W&W interview: Hvězdy Mácháče 2013 dal dohromady internet

Vydáno 08.08.2013 | autor: Petr Lenk

Holandské duo Willem van Hanegem a  Wardt van der Harst aka Re-Ward, známé pod zkratkou W&W, bude ozdobou letošního Mácháče, který proběhne 23.-25. srpna na tradičním místě – pláži Klůček u Doks. Na jejich kariéře se zásadním způsobem podíleli i věhlasní producenti Armin van Buuren či Hardwell. Více v rozhovoru: 

W&W interview: Hvězdy Mácháče 2013 dal dohromady internet W&W interview: Hvězdy Mácháče 2013 dal dohromady internet

2013 07 23 djs promofotky djsdjzahranicni-wawHolandské duo Willem van Hanegem a Wardt van der Harst

O tom, že seznamovat se přes internet se občas i vyplácí, by vám mohla vyprávět holandská dvojice W&W, která bude patřit k hlavním hvězdám letošního Mácháče. Vystoupí v pátečním programu (23.8.) v hodinu a půl dlouhém setu, kde mimo skladby Lift Off, Thunder, The Code zazní určitě i společná novinka s Hardwellem Jumper, která vychází právě v těchto dnech.

Kde jste se poznali a kdy vznikl nápad produkovat společně jako W&W?
Zní to možná divně, ale poznali jsme se přes internet skrze společné téma – produkování hudby. To bylo ještě v době, kdy jsme každý vystupovali pod vlastními jmény. První setkání pak bylo na Trance Energy v roce 2007, kdy jsme si řekli, že bychom mohli produkovat společně. Asi šest měsíců poté už jsme seděli ve studiu.

Jak dlouho spolu vystupujete a produkujete?
Letos to je pět let.

ww2W&W

Vyhovuje vám to ve dvojici?
Je to skvělé! Vždycky je dobré mít někoho kolem, kdo ti hned řekne vlastní názor na to, co skládáš. A také není ve dvou taková nuda, když cestujeme za hraním.

A jak u vás probíhá samotné skládání?
Willem: Hlavní myšlenka o tom, jak by měl track vypadat, je většinou moje.
Ward: Někdy začíná jen od beatů, jindy máme pouze melodii a na té stavíme. Záleží to vše na momentálních nápadech a inspiraci.


Jak jste dostali pod křídla labelu Armada Music?
Armada měla server, kam bylo možné nahrávat své skladby, které se pak mohly dostat k Arminovi do jeho radio show. (Spoluzakladatelem tohoto amsterdamského labelu je Armin van Buuren – pozn.). Zkusili jsme to a asi po týdnu zazněla naše skladba v jeho pořadu. Na základě toho se nám ozvali přímo z Armady, že by si tu skladby chtěli vzít pod sebe a vydat. Tak to celé začalo.

Co to bylo za track?
A: Mustang

 

Co posloucháte mimo hudbu, kterou skládáte?
Willem: Poslouchám téměř vše od hip-hopu přes rock až po dubstep.
Ward: Coldplay nebo Ed Sheeran.


K vašim nejúspěšnějším skladbám patří The Code, na které s vámi pracoval i Ummet Ozcan. Čekali jste takový úspěch?
Spolupráce s ním byla výborná, ale takový úspěch jsme nečekali ani náhodou. Výrazně nám pomohl Hardwell, který skladbu zařadil do svého pořadu. Od té doby slýcháváme The Code skoro všude. A je jedno, jestli hraje ten DJ trance, house nebo dokonce hardstyle.

Postupně se vaše tvorba posunula od trance směrem k tzv. „Dirty Dutch" zvuku. Byl to záměr a vnímáte také toto rozdělení stylů tak striktně?
Pro nás jsou to stále dva různé styly, protože my nehrajeme rychlý trance. Je to takový trance 2.0, který je ovlivněn elektrem, housem nebo dubstepem.

ww5W&W

Finlandia Mácháč představí W&W v pátečním programu na hlavní scéně v čase 03:00 – 04:30.

Vstupenky jsou k zakoupení v síti Ticketpro. Kromě základních vstupenek jsou v prodeji také vstupenky kategorie GOLD - All Inclusive za 2590 Kč, které zahrnují neomezenou konzumaci všech nápojů v rámci speciálních GOLD teras po oba dny.

 

TZ

zavřít