Hollywood Undead: Jsme mnohem lepší než Linkin Park

Vydáno 04.06.2015 | autor: redakce

Hollywood Undead, americká rock/metalová úderka, mají na kontě už čtyři studiová alba a letos slaví desáté výročí. Mezi stovkami kapel podobných žánrů jsou charakterističtí díky maskám, v nichž vystupují. Před jejich show na Rock for People jsme si povídali se zpěvákem a baskytaristou, který si říká Johnny 3 Tears.

Hollywood Undead: Jsme mnohem lepší než Linkin Park Hollywood Undead: Jsme mnohem lepší než Linkin Park


Hollywood Undead 05Hollywood Undead vystoupili v loňském roce v pražské Lucerně


Při poslechu vaší hudby je jasné, že věnujete velkou pozornost textům. Odkud berete inspiraci?

Z běžného života. Nikdy jsem nepotřeboval psát o ničem, co by se mě přímo netýkalo. Stačí mi jen pozorovat, co se děje kolem mě.

Vaše texty často obsahují hororovou tématiku. Máš ty osobně rád tyhle filmy?
Ne, já se jich bojím. (smích) Když přijde nějaká strašidelná část, zakryji si oči. Nebojím se normálních jevů, ale třeba duchové, kteří si pro mě jdou a já nemůžu nic udělat, to mě děsí. Ano, moc se to o mě neví, ale jsem strašpytel.


Na druhou stranu jsi napsal také spoustu skladeb s party tematikou. Čím je tahle rozmanitost způsobená?

Užívám si obě stránky. Chceme dělat koncerty, které budou pro lidi zážitkem, a to nejen vizuálním. Je to mnohem víc, než jen koncert. Lidi tam jdou, aby si ho užili a bavili se, a přesně o to se snažíme. Naše kapela se taky ráda baví a chodí na koncerty a na parties.
 

Hollywood Undead  Day Of The DeadAktuální deska Hollywood Undead Day Of The DeadKdyž jste hráli v České republice loni, vystupovali jste v uzavřeném prostoru, teď vás čeká velký open air festival. Jaký je v tom podle tebe rozdíl?
Rád hraju v klubech, protože je tam mnohem komornější atmosféra a lepší zvuk. S open airy nemám tak velké zkušenosti, ale je skvělé, že nás tam vidí i hudební nadšenci, kteří se s námi setkávají poprvé. Navíc navštívíš místa, o kterých tě nikdy předtím nenapadlo, že i tam lidi poslouchají tvoji hudbu. Kluby a malé akce obecně mám moc rád, ale na druhou stranu na festivalech uvidím mnohem víc kapel, které mám taky rád, hraju na mnohem větší stage, před mnohem více lidmi.Takže pokud hned po vašem vystoupení nejedete jinam, zůstáváte na zbytek festivalu?
Jasně! Posloucháme muziku, opíjíme se, spíme na poli... Je super zůstat tam déle a užít si to. Pít pivo. Pivo miluju, takže se mi na Rock for People bude určitě líbit.

Lidé vás rozpoznávají podle vašich masek. Mají nějaký zvláštní význam, nebo jsou jen součástí image?
Je to hlavně součástí image, nechceme vypadat jako jiné kapely. Na druhou stranu, každá naše maska je originál od člověka, který se živí výrobou kulis pro filmy.

V jednom rozhovoru jsi zmiňoval, že s každým novým albem svoje masky renovujete.
Ano, to je pravda. Od vydání posledního alba máme masky, které jsou velmi sexy.

Jaká nejsilnější věc se ti kdy stala na stagi?
Jednou jsme hráli v Japonsku před sto deseti tisíci lidmi, nikdy jsem tolik lidí pohromadě neviděl. To jsem byl mladý, ne moc zkušený a fakt jsem z nich byl vyděšený, nebo spíš strašně nervózní. A to je zkušenost, na kterou určitě nikdy nezapomenu. Bylo to hodně intenzivní.

Co říkali Japonci na vaše masky?
Úplně je milují!

Hollywood Undead 08Hollywood Undead 10

Vaše hudba je často srovnávána s ranou tvorbou Linkin Park. Když jste začali tvořit vlastní věci, byli jste jimi ovlivněni, nebo je to jen náhoda?
Ne, my jsme mnohem lepší než oni. Nemyslím si, že bysme kdy byli jakkoliv ovlivněni kapelou Linkin Park. Oni pracují mimo jiné s prvky hip hopu, my jsme úplně jiná kapela, hudebně nás určitě neovlivnili. To spíš Beastie Boys nebo Nine Inch Nails.


Slavíte desáté výročí, jak to probíhá?

Ve skutečnosti neslavíme, je to mnohem smutnější, protože stárneme... Ale je skvělé vidět deset let tvoření hudby, která se lidem líbí. Taky jsme pořád spolu, nepanuje mezi námi žádná nenávist. Jsem rád, že to pořád funguje, protože to znamená, že to děláme dobře, a to mě těší.

Chceš něco vzkázat čtenářům iReportu?
Doufám, že se na naší show budete dobře bavit! Vždycky se těšíme na místa, kde jsme nikdy nebyli, potkáme nové lidi a poznáme jinou kulturu.

 

text: Hedvika Pajerová, David Stoklas

 


Hollywood Undead 08 TOP

zavřít