DJ Ladida: Hustý zážitek z Creamfields

Vydáno 19.07.2008 | autor: redakce

Ladida, jedna z nejúspěšnějších českých dýdžejek, sbírající nemalé úspěchy i v zahraničí, nás seznámila se svými aktuálními hudebními aktivitami. Řeč se však logicky točila hlavně kolem „katastrofického“ festivalu Creamfields, který spolupořádala…

DJ Ladida: Hustý zážitek z Creamfields DJ Ladida: Hustý zážitek z Creamfields

Nedávno ti vyšla deska U Can, můžeš jí představit?
Nové EP je čtvrtým releasem na mé značce Article records a obsahuje tři tracky. Skladba "U can" je minimal techno, funky a groovy, se silnou basovou linkou a vokály, které jsou podladěné a trochu bizarní. Skládala jsem to v Abletonu a remixy zkomponovali talentovaný Nina Soul z Argentiny a Dany Rodriguez, který vydává na značce Toys For Boys pod jménem Jeik.

Máš na ni už nějaké ohlasy?
Mám pozitivní feedbacky od lidí jako Laurent Garnier, Anderson Noise, Marco Carola, Wehbba nebo Louise Osbourne :-) Včera jsem s Danym Rodriguezem chatovala a říkal mi, že v Belgii již slyšel desku hrát na několika parties.

To ale nejsou jediné nové nahrávky, na které se mohou tví fanoušci těšit…
V srpnu bych chtěla dokončit dva nové tracky, z toho jeden s Nippem, a na konci září je vydat na Article records.

Plánuješ vydat i regulérní album?
Do konce roku ne, ale uvidíme příští rok.

Máš za sebou vystoupení na Creamfields, kde jsi produkovala svoji stage. Jak to s ní v té děsivé bouři dopadlo?
Intel techno stage, jako jeden z mála přežil bouři a od 23:00 jsme začali zase hrát, takže jsem stihla svůj set. Nicméně to byl hustý zážitek. Od poledne jsem byla v areálu, kde jsme s teamem dokončovali stavbu stage a instalaci baru, světel, dekoraci, soundcheck atd.. Jelikož jsem si pár dnů předtím natáhla vazy v kolenu, byla jsem o berlích, takže to bylo náročné. V pět hodin jsme s přítelem odjeli do 15 km vzdáleného hotelu že si trochu odpočineme. Plánovali jsme se vrátit ve 21hod, kdy měli přijet tanečnice a hostesky. Z balkonu hotelu jsme zahledli výjev jak ze Spielbergových katastrofických filmů. Asi 5 km od nás jsme uviděli obří černý mrak, který měl několik km v průměru i na výšku, plný blesků a blížil se velkou rychlosti k nám. Zatajil se mi dech a jen mě napadlo, pane bože, hlavně ať se nikomu nic nestane. Hned jsem telefonovala na všechny strany, abych zjistila situaci na festivalu, protože bouře byla v tuto chvíli přímo nad areálem. V hotelové hale jsme potkali Dje Michel de Hey a Milana Bučka, který organizoval Red Zone stage. Všichni jsme volali a zjišťovali přes známé, jak vypadá situace na satelitu, tedy jak dlouho bude bouře trvat. Dozvěděli jsme se, že asi hodinu. Mezitím volal barman, že ochranka vyhání lidi z našeho stanu, prý že je konstrukce poškozená. Okamžitě jsem poslala na místo majitele stanu, jeho stavitele i managera festivalu, protože jsem chtěla vědět, jestli je to pravda. Chápu Pavla Tesaře, že společně s anglickým managementem Creamfields udělali toto rozhodnutí, protože než se potvrdilo, že statika není poškozena, nemohl si vzít na zodpovědnost, že by bylo ohroženo zdraví lidí. Kolem 22h hodiny se mohli lidé vrátit. To už jsem přijížděla do areálu, vítr ustal a pršelo. Intel stage byl narvaný k prasknutí až do rána, výborný set odehrál Ital Mark Antonio a po něm nastoupil za gramofony Michel de Hey, který hrál také skvěle… Nevím jak se tam vzala Lucca, ale lidé určitě uvítali, že tam chvilku zahrála. Po ní nastoupil Agent a Wehbba. Mám radost, že se v rámci možností podařilo Intel stage úspěšně zrealizovat.

Jak ses ke spolupořádání festivalu vlastně dostala?
Organizátor festivalu Pavel Tesař mě oslovil, zda bych mu s festivalem mohla pomoci. souhlasila jsem oslovila jsem jako partnera projektu Intel. Nipp, se kterým máme společnou značku Article records, totiž vyhrál soutěž do a rmx , kterou zaštítil právě Intel. Našla jsem vizitku, vyrobila prezentaci a představila projekt firmě. Poté jsem oslovila Artcom, se kterým jsme vytvořili vizualizaci podia a projekce. Krásné dekorace vyrobil Martin Tocháček, kostýmy a styling tanečnic realizovala talentovaná Marcela Rejmonová. Velký dík patří stage managerovi Alanovi, který fungoval za extremních podmínek skvěle. Příští rok bych rada realizovala celý stage na klíč a pozvala Dje jako Loco Dice nebo Tiefschwarz live.

Jaký máš celkový pocit z Creamfields a co jsi prožívala, když začala bouře?
Celkový pocit mám dobrý, protože došlo jen k drobným zraněním, pokud vím. Mám radost, že se Intel stage podařilo zrealizovat, ale samozřejmě mě mrzí, že návštěvníci neslyšeli své oblíbené interprety. Když začala bouře, prožívala jsem to velmi silně, protože tam byli mí přátelé a měla jsem o ně starost. Břeclav je na internetu uvedena jako oblast srážkového stínu, takže sobota se stala dnem, kdy by se to mělo přepsat.


Na co se v budoucnu nejvíc těšíš?
Těším se na víkend, letím do Chorvatska na ostrov Hvar, kde proběhne silent DJ party. Lidi budou mít sluchátka s možností přepínání mezi třemi různými Dji, kteří budou hrát současně. Ten, který bude mít nejvíce posluchačů, postupuje do dalšího kola. Celkem soutěží šest Djů. Myslím že je to docela úlet, tak se na to těším. Michel de Hey mi řekl, že v Amsterdamu již podobná party proběhla a že byla úspěšná.

 
zavřít