Iva Frühlingová vypráví o hvězdách

Vydáno 02.12.2008 | autor: redakce

V souvislosti s koncerty Ivy Frühlingové v pražském a brněnském planetáriu, které se uskuteční 11. respektive 15. prosince, vám přinášíme rozhovor s hlavní protagonistkou.

Iva Frühlingová vypráví o hvězdách Iva Frühlingová vypráví o hvězdách

Jak došlo k tomu, že hrajete v planetáriích?
Před rokem jsem se šla podívat do planetária na normální program s mým manažerem Lumírem Matim. Úplně mě to nadchlo a když se v sále pak rozsvítilo, všimla jsem si pódia, které jsem před tím v sále neviděla a nápad byl na světě.

Jak budou koncerty pojaté, jaká bude projekce?
Koncerty budou v duchu mírného tajemna. Baví mě téma působení hvězd a planet na psychiku člověka a chci se o trochu toho všeho s lidmi podělit. Pár písniček budeme hrát úplně ve tmě a lidé u toho budou pozorovat hvězdičky.

 

 

Kdo bude v kapele?
Moje kapela se skládá z bubeníka Václava Polanského, který si tam poprvé zazpívá sám jednu píseň. Pak basista Tomáš Liška, který bude speciálně pro tento koncert hrát na jeho oblíbený kontrabas. Kytarista Petr Boška si zazpívá i vokály a jediným novým členem (zatím pouze pro tento koncert) bude pianista Vítek Beneš.

Byla jste někdy v planetáriu na koncertě?
Na koncertě nikdy. Myslela jsem, že jsem první, kdo bude hrát v planetáriu, ale pak mi bylo řečeno, že průkopníkem v této oblasti byla už Extase St. Theresy.

 


Chystáte i další vystoupení, kdy a kde?
Chystáme jarní turné po celé České republice, zahrajeme asi v deseti klubech s hudebně zajímavou předkapelou.

Vaším nejnovějším počinem je klip s P. Richardem, co bude dál?
Plánuji toho spoustu. Rok 2009 pro mě bude pestrý. Nemůžu ovšem ještě nic prozradit. Chci si to všechno, včetně nové desky, zatím ponechat jako překvapení.

 

text Jana Kománková foto archiv

 

www.ivaf.cz

zavřít