Wakata to rozbalí na Let It Roll

Vydáno 17.07.2009 | autor: redakce

Třetí stage festivalu Let It Roll bude pod taktovkou letenského baru Wakata, kde se představí řada DJs a dva live projekty. Vyzpovídali jsme Bicu, člověka, který za celým nápadem stojí.

Wakata to rozbalí na Let It Roll Wakata to rozbalí na Let It Roll

Od kdy Wakata na Letné funguje a kdy ses stal štamgastem ty?
Klub Wakata funguje už víc než deset let. Já jsem u toho úplnýho začátku nebyl, osobně jsem se k Wakatě dostal nejdřív jako náhodný návštěvník, a pak v roce 2002 jako DJ - hraju tady už osm let pod hlavičkou Inside Kru. Teď mě baví hrát trochu jinak a dělám pravidelně jednou za měsíc nedělní večer I Wanna Dream - to mi vyhovuje nejvíc. Od začátku šlo o muziku a přeci jen - před pár lety nebylo všechno tak hlídaný jako dneska, takže parties byly hooodně rozjetý a ujetý.

Za vznikem Wakaty stála velká letenská parta, která postupně prostor rozšiřovala a zvelebila. Pak jsi připojil svou ruku k dílu i ty, je to tak?
Hledal jsem tři roky možnost, jak otevřít hudební / DJ klub na Břevnově, kde do teď chybí. Nikdy by mě ale nenapadlo, že nakonec skončím tady na Letné. Po několika měsících příprav a pouze třídenní pauze na malovaní a úklid jsme s Janou Wakatu znovuotevřeli v únoru 2008. Už je to rok a půl - hrozně to letí!

Jaké DJe, kteří dnes hrají na velkých akcích, Wakata vychovala?
DJs je celá řada, ať už těch, co ve Wakatě přímo vyrostli, nebo těch, kteří se tam od začátku jejich hraní pravidelně objevovali, či objevují dodnes. Můžeme zmínit za všechny DJs Orion, Babe LN, Liquid A, Baltazar + Funkomas, Dr. Kary, One Heart Man, parta okolo Radio2Cable, Gajdo Skalalai, Lomesh (Admirál Kolíbal), Beatz Smokin´Weedz, ale třeba i nám dobře známý Suki. Wakata měla před několika lety po boku Punta Azul výsadní postavení na pražské klubové scéně. Bujel tam schopně d’n‘b, ale nikdy se nezapomínalo na reggae music. Program byl vždy pestrý, takže je opravdu na co navazovat i v tomto ohledu a snažíme se, aby byl stále zajímavější.
Novinkou tohoto roku jsou živá vystoupení kapel a projektů, ve kterých budeme po prázdninách opět pokračovat.


Na Let It Roll open air festivalu bude na Wakata bar stagi hrát mnoho DJs, takže je těžko zvládneme představit, ale přece: kteří jsou podle tebe nejzajímavější - ať už stylem, selekcí, image?
Celá myšlenka vznikla jako částečné přenesení atmosféry letenského klubu ven a k tomu patří neoddělitelně muzika. Proto jsme DJe vybírali hlavně z "domácích" vod a doplnili o několik zajímavých jmen a dva živé projekty – ambientně/downtempové Anhedonia a rozjetější K.ORGanization. Doplní je reggae MC Turner + DJ ISM. Momentálně ještě jednáme s všem dobře známým MC HOCINem. Ze zahraničí přijedou dvě holky, které se před lety potkaly v JAR a hrají spolu momentálně v Londýně – původem Češka DJ Mini Da Minx a DJ Tamsin (UK) zahrají breakbeatovou a elektro selekci. Ve stručnosti bych zmínil ještě pár jmen, které ve Wakatě pravidelně slýcháváte: Baltazar + Funkomas, Bassys DJs, Natural Born Shampoos DJs, Panda Unity, NGR, Messbrothers, Babylonrocker a Peeni-Walli DJs.

Po kolikáté vyjíždíte s Wakatou a vlastní stagí ven? Máte nějaké mejdany pravidelné?
V této sestavě baru a zvuku jsme jako první akci dělali letos Soundfeer na Orlíku. Každej z nás má nějaký zkušenosti okolo pořádání akcí, takže se doplňujeme a přes veškerý úskalí, který provází každou akci, zvláště pak open-air, to klape. Dále se letos chystáme udělat ještě několik open-air parties - ať už menší v Praze, nebo například Freeze Fest v září. Samozřejmě už ve volných chvilkách přemejšlím o dalším roce.

Festival Let It Roll proběhne 24-25.7. ve Starých Ždánicích.

zdroj: Let It Roll
zavřít