Circus Ponorka: jsem trochu fanatik

Vydáno 22.09.2009 | autor: PR

Honza Ponocný alias Circus Ponorka bude hostem na turné Mekyho Žbirky. Zároveň ho čekají koncerty v Londýně, Státech i Kanadě. Jak všechno stíhá a kde bere inspiraci? Více v rozhovoru.

Circus Ponorka: jsem trochu fanatik Circus Ponorka: jsem trochu fanatik

Jak došlo k nápadu, že budete mít svůj vlastní koncert uprostřed koncertu Mekyho Žbirky? Všichni dobře víme, že jste dlouholetý Mekyho spolupracovník, tak proč až teď nebo proč právě teď?
S Mekym Žbirkou na turné zase tak často nevyrážíme a jako host s ním vystoupím až teď, protože když jsme měli minulou šňůru, tak žádný Circus Ponorka ještě neexistoval.

Jak bude vystoupení vypadat a na co všechno se můžeme těšit?
Dohodli jsme se s Mekym, že nebudu vystupovat jako klasická "předkapela", která hraje dvacet minut před příchodem hlavní hvězdy, ale že zahraju raději kratší dobu uprostřed vystoupení, takže zazpívám ještě s celou kapelou jednu Mekyho věc a pak zapojím všechny svoje krabičky a mikrofony, proměním se v jednočlenný orchestr Circus Ponorka a zahraju dvě písničky.

Kde všude budete hrát v zahraničí?

Příští měsíc hraju v Berlíně, na jaře se chystám do Londýna a v létě už mám potvrzené koncerty v New Yorku, Torontu a Ottawě.


Budete mít nějaké samostatné koncerty u nás, kde si můžeme užít celý Circus Ponorka?
Nějaké ano, snažím se využít každé chvilky v mém programu k živému hraní, ale kromě chystaného turné M. Žbirky mám i nějakou práci s produkováním desek, začal jsem dělat Xindla X, sólovou desku Johna Rileyho a dvě další, takže čekám, až to vědci dotáhnou s tím klonováním, klon nechám dorůst, posadím ho k počítači a budu koncertovat každej den, ale do tý doby platí jen ty koncerty, které jsou na mých stránkách.

Kde berete inspiraci, mnozí zasvěcení z nás vědí, že téměř neodpočíváte, že hudba je to hlavní?
Inspiraci? Poslouchám jiný muzikanty, nemyslím si jako mnoho mých vrstevníku, že to nejlepší tu už bylo, takže se nechávám překvapovat a zkouším nové věci, chodím pozdě spát a brzo vstávám, a pokud jde o to, jestli hudba je to hlavní? Ne, vůbec ne, je nejspíš tisíc jiných věcí, které jsou důležitější než hudba a to i pro mě, teda aspoň tři, ale to neznamená, že nemůžu bejt trochu fanatik a držet se kytary několik hodin denně.

Je těžké si udržet tak vysokou úroveň tvorby?

Haha…, úroveň tvorby je relativní pojem, čím se měří? Počtem posluchačů nebo tím, jak jsou hezký? Skupina Kabát má víc posluchačů, ale ti moji jsou hezčí. (smích).

Seznam koncertů najdete ZDE.

zdroj: Turner
zavřít