Slash: Zbožňuju hru Guitar Hero

Vydáno 27.05.2010 | autor: PR

Slash, bývalý sólový kytarista Guns N´Roses, vystoupí ve svém typickém cylindru 8. června v pražské Tesla Areně. Ideální příležitost zeptat se ho na několik otázek.

Slash: Zbožňuju hru Guitar Hero Slash: Zbožňuju hru Guitar Hero

Je pravda, že jsi riff z písně Sweet Child O' Mine nikdy neměl rád?
Nikdy mi nevadil přímo riff, ale spíš písnička jako celek. Je to balada v rychlém tempu a tahle kombinace mi vždycky přišla tak trochu šílená. Za ty roky jsem si ji ale docela oblíbil.

Na kterou ze skladeb z nového alba jsi nejvíc pyšný?
Jsem velmi pyšný na album jako celek. Práce na něm byla pro mě úplně novým typem zkušenosti.

Co považuješ za nejlepší nápad svého managementu za poslední dobu (nebo nejhorší, ale to asi nebude tak zábavné)?
Především to, že mě motivují, abych se zapojil do online aktivit a také to, že mi v různých regionech sehnali různé distributory. A vlastně všechno, v čem mi pomohli s touhle poslední deskou.


Máš nějaký názor na to, jakým směrem se vydalo nové vedení Gibson Guitars? Jako dlouholetého uživatele jejich kytar by mě zajímalo, co si myslíš o některých nových designech, které teď používají, protože si myslím, že se pod novým vedením vydali dost podivným směrem.
Upřímně, v poslední době jsem se nevěnoval téměř ničemu jinému než svému albu, takže netuším. Ale musím říct, že kvalita nových kytar je naprosto dokonalá.

Jak se teď věci mají s Velvet Revolver? Slyšel jsem, že máte v podstatě připravené album – objevila se některá z těch písniček na tvém novém albu?
Ano, máme hodně nového materiálu, ze kterého bychom rádi vytvořili nové album, jakmile najdeme nového zpěváka.


Jakou bys dal radu začínajícím kapelám, které se chtějí prosadit?
Především, nenechte svému labelu kompletní kontrolu nad vaší hudbou. A obecně, nenechte váš label dělat s vaší hudbou cokoli, co byste s ní vy sami nikdy nedělali.

Máš opravdu rád hru Guitar Hero?
Zbožňuju Guitar Hero, je to jedna z nejlepších videoher vůbec. Guitar Hero přivádí děti a teenagery k dobré hudbě, ke které by se možná jinak vůbec nedostali.

Slash odpovídal na otázky z fóra Ultimate Guitar.

zdroj: ArtsMarketing.CZ
zavřít