Exkluzivně: co řekla Sinéad REPORTU

Vydáno 08.07.2010 | autor: Jana Kománková

Irská diva Sinéad O'Connor navštívila Česko. Kromě koncertu na zámku Sychrov pobyla i v Praze, kde se setkala s novináři. REPORT byl u toho, položil jí pár otázek a pořídil pár fotek.

Exkluzivně: co řekla Sinéad REPORTU Exkluzivně: co řekla Sinéad REPORTU

SINÉAD O'CONNOR
NOVÉ ALBUM NA OBZORU!

Sinéad O'Connor je jednou z nejznámějších zpěvaček vůbec. V posledních letech ubrala na divokosti své image, ale její hudba zůstává plná emocí.




Na setkání s novináři ochotně odpovídala i na poněkud méně příjemné dotazy („Máte krizi středního věku?“ – „Ne, co to je?!“) a zdůrazňovala důležitost rodinného života („Relaxace, to pro mě znamená být doma v posteli s nejmladšími dvěma ze svých čtyř dětí“). Působila jako normální čtyřicátnice, pro některé její fanoušky byla její vizáž až šokující: na rozdíl od Madonny nebo Kylie se nesnaží o věčné mládí a raději se soustředí na svou práci a na své blízké.



I kvůli péči o rodinu v poslední době spíše omezuje koncertování, ale to neznamená, že by se muzice už nevěnovala. Právě o její aktuální hudební aktivity jsme se zajímali.


Proslýchá se, že pracujete na nové desce. V jakém stádiu jsou přípravy?
Ano, je to tak. Právě jsem strávila týden v Londýně, kde jsem dokončovala natáčení vokálů – do Prahy jsem letěla přímo z Londýna. Nevím, kdy přesně se album objeví na trhu, ale pravděpodobně to bude v lednu příštího roku.

Mluvila jste o tom, že na koncerty s vámi jezdí jen malá kapela, protože to znamená menší výdaje. Doléhá podle vás na muziku ekonomická krize?
Hudební průmysl byl podle mě v krizi odjakživa, takže to není nic moc nového.



Aha, a je podle vás ekonomická situace muzikanrů horší nyní než třeba před několika lety?
Nemám dojem, že je to horší. Jen se mění situace. Gramofirmy hynou na úbytě, a dobře jim tak.
Současná situace je podle mě férovější, protože daleko větší část peněz jde přímo muzikantům – zatímco dřív to bylo tak, že forma vyrobila album za dvě libry a prodávala ho za deset, což mě popuzovalo. 
Teď kapely vydělávají spíš na koncertování a tak je to podle mě daleko správnější. Není to krize.

text Jana Kománková foto Petr Flíček

 
zavřít