Metalcoreový Kissing The Gravestone pracují na novém EP a dál koncertují

Vydáno 10.03.2011 | autor: Daniel Maršalík

Kissing The Gravestone je metalcoreová kapela z Prahy, která zatím vydala EP Diary From Other Side. Skupina průběžně koncertuje, proto si udělala i takové malé zkušební soustředění, kde jsme položili zpěvákovi Noiseovi několik otázek.

Metalcoreový Kissing The Gravestone pracují na novém EP a dál koncertují Metalcoreový Kissing The Gravestone pracují na novém EP a dál koncertují

kissing_body2Zpěvák Noise má pro metalcore typický hlasový projevJe docela zvláštní potkat metalcoreovou kapelu Kissing the Gravestone vybavenou akustickými nástroji a elektronickými prvky. Čekají vás a vaše fanoušky nějaké změny?
Změny určitě čekají všechny. Jak nás, tak naše fanoušky, kteří už jsou zvyklí na naší "škatulku". V těhle měsících se loučíme s naším basákem Kattym, který nemá kvůli svojí práci na kapelu čas a on ani my nemáme možnost přizpůsobit svoje tempo. Každopádně, jako basák se k nám přidal Brůčas z kapely Attic Vanity a zapojil se do procesu tak efektně, že domluvil tohle soustředění a dal možnost zkusit složit zase něco trochu odlišného.
Jinak každý kdo nás zná bude asi překvapený na čem teď pracujeme. Skládáme čistě akustickou věc na novou desku, respektive pracujeme na motivech.

Vaše poslední EP sklidilo dost pozitivních reakcí. Neusnuli jste na vavřínech?
Rozhodně ne. Nahrávka sice měla úspěch, ale rozhodně chceme pracovat dál, a pokud se v kapele nepovraždíme, tak se budeme dál snažit na zlepšování. Ne tak technickém, jako spíš na schopnosti napsat písně. Taky doufáme, že se více otevřeme nějakému experimentování.

Jak se na Vaše EP Diary from the other side díváte s odstupem?
Ep je shrnutím tvorby před příchodem mě (Noise - zpěv), bubeníka Tepláka a nového basáka Brůčase, takže na něm není ještě nikdo z "novější vlny" autorsky zapojen. Snad jen kromě drobných úprav a zpěvů. EP zmapovalo část historie a to byl účel. Jsme s ním spokojení, ale rozhodně je potřeba postoupit zase dál.

Co nějaký nástupce, plánujete další nahrávku?
Určitě plánujeme a mělo by to být už brzy. V dubnu nastupujeme opět do studia Šopa, kde jsme nahrávali naše staré EP a jsme tam se zvukem hodně spokojení. Přesné datum kdy se nahrávka vynoří, zatím ale neprozradíme.

554553Kissing The GravestoneČím by se měla lišit od debutu?
Hroznou spoustou věcí. Hlavně tím, že se, myslím, výrazně přesouváme z pole metalcore blíž např. k post-hardcore,  nebo melodickému hardcore.
Samozřejmě metalcoreové prvky na nahrávce stále budou. Nové EP nás určitě zachytí ve fázi rozhlížení se.

Kde v nejbližší době je možné vidět kapelu živě?

Dnes si zahrajeme v Kladně s kamarády Red Weed a Gundlí, zítra pak se Saving Joshua a Notimefor v Plzni Pod lampou, kde se oficiálně rozloučíme s basákem Kattym, a 30. března v pražském Futuru přivítáme nového basáka Bručase. Určitě všichny zveme.

Text: Daniel Maršalík
zavřít