Lídr Green Day získal hlavní roli ve filmu American Idiot

Vydáno 14.06.2011 | autor: redakce

V produkci Toma Hankse právě vzniká film American Idiot. V hlavní roli se objeví zpěvák Billie Joe Armstrong.

Lídr Green Day získal hlavní roli ve filmu American Idiot Lídr Green Day získal hlavní roli ve filmu American Idiot

american_idiot_topSnímek s pracovním názvem American Idiot bude adaptací sedmé studiovky Green Day. Jak jsme vás již informovali (ZDE), po ukončení stejnojmenného muzikálu na Broadwayi se o projekt American Idiot začal zajímat Hollywood. Autorská práva nakonec získalo studio Playtone patřící slavnému herci Tomu Hanksovi. Společnost produkovala filmy jako Polární Expres, Mamma Mia! nebo Max a maxipříšerky.

Na režisérskou židli usedne Michael Mayer, pod jehož vedením vznikl i muzikál. Mayer přitom moc zkušeností s filmem nemá, jeho snímky Tři do páru nebo Flicka posbíraly vesměs průměrné recenze a finančně se producentům taky dvakrát nevyplatily.

Tom Hanks mu ale díky důkladnému nastudování American Idiot věří a podobně to má i zpěvák Billie Joe Armstrong. Dlouho se spekulovalo o obsazení hlavní role St. Jimmyho. V muzikálové verzi si titulní postavu zahrál samozřejmě Billie, ale do té filmové se moc nehrnul.

Studio Playtone ale vydalo prohlášení, ve kterém potvrdilo, že Billie Joe Armstrong si opravdu zahraje St. Jimmiho i ve filmu.

Na jeho výkon si budeme muset počkat do roku 2013, na kdy je naplánována premiéra.



mp


american_idiot_top
zavřít