Nohejbalový souboj kapel Festonda Cup propukne už za 10 dní

Vydáno 16.07.2011 | autor: redakce

Ve středu 27. července se uskuteční už po sedmé nohejbalový turnaj českých kapel Festonda Cup 2011. V podhradí Křivoklát se v nohejbalovém zápolení setkají  Divokej Bill, Wohnout, Tři Sestry, Support Lesbiens, Skyline nebo Vypsaná Fixa. Turnaj startuje už od desáté hodiny dopolední.

Nohejbalový souboj kapel Festonda Cup propukne už za 10 dní Nohejbalový souboj kapel Festonda Cup propukne už za 10 dní

festonda27. července 2011 se již po sedmé uskuteční tradiční nohejbalový turnaj českých kapel Festonda Cup 2011. Ve sportovním areálu Kolečko v podhradí Křivoklátu se od desáté hodiny ranní mezi sebou utkají Divokej Bill, Wohnout, Tři Sestry, Support Lesbiens, UDG, Medvěd 009, Post it, Skyline, Toxique, Mig 21, Vypsaná Fixa, Lety Mimo, Devils Autumn, Krucipüsk, Blue Effect, Xavier Baumaxa, Gang ala Basta, Prohrála v kartách, Status Presents, Apple Juice, O5&Radeček, Fuera Fundo a Cocotte Minute. Celý dnem bude diváky a návštěvníky akce provázet osvědčené moderátorské duo - režisér Jakub Kohák a člen skupiny Wohnout a spolupořadatel Festondy Jirka Zemánek. Jako speciální hudební host vystoupí Xavier Baumaxa. Na návštěvníky akce bude kromě nevšedních sportovních zážitků, na kterých se každoročně podílejí hudebníci a kapely nejznámějších českých jmen, připraven také bohatý doprovodný program, dětské atrakce, skvělé drinky a občerstvení.

Festonda Cup má bohatou historii, navazuje na Festival na břehu moře, který se  konával pravidelně v Chorvatsku v letech 1998 – 2003, později se přesunul k Máchovu jezeru (Festonda Mácháč) a v roce 2007 proběhl poprvé pod záštitou pražského magistrátu na Tenisových kurtech Sparta Praha, posléze dva roky na kurtech TJ Sokol Praha ve Vršovicích. V roce 2010 se turnaj přesunul mimo Prahu do sportovního areálu Kolečko v podhradí hradu Křivoklát. Ve hře je vítězství v prestižním ale také jedinečný úkol, který na žádné jiné hudební akci návštěvníci nenaleznou. Poražený tým hudebníků musí na místě turnaje spontánně vymyslet a zahrát oslavnou píseň o vítězném týmu turnaje. Vstup je zdarma!


Text: TZ, kofo
zavřít