Rádio RockZone 105,9 má nový hudební pořad i moderátorku

Vydáno 24.02.2012 | autor: redakce

Pražské rockové rádio RockZone 105,9 nedávno představilo nový hudební pořad Česká desítka s mladou talentovanou moderátorkou Magdalenou Wronkovou. Její originální žebříček deseti výjimečných a často i neobvyklých českých rockových nahrávek posluchači nikde jinde jen tak neuslyší.

Rádio RockZone 105,9 má nový hudební pořad i moderátorku Rádio RockZone 105,9 má nový hudební pořad i moderátorku


magdalena wronkov„Na žádném jiném rockovém rádiu nenajdete domácí hudbu tak úzce spojenou se životem jako v České desítce. Magdalena Wronková při tom nedělá rozdíl mezi tím, zda ji hrají profesionálové nebo nezkušené kapely, hlavně, že mají co říci, “ říká Sonja Šemberová, programová ředitelka rádia RockZone 105,9.

Na adresu Magdaleny nešetří chválou ani její ostřílený kolega, moderátor Pavel Anděl, který ji objevil: „Hned poprvé, když se objevila mezi soutěžícími v mém ‚rockzouním‘ pořadu Andělská dvacítka, bylo jasné, že je tady budoucí nová moderátorská osobnost. O tom, že vyhraje i v hlasování publika, nebylo od první chvíle pochyb."

Pravidla nového pořadu Česká desítka jsou jednoduchá. Magdalena hraje každý týden dvanáct skladeb, z nichž deset na základě hlasování posluchačů „přežije“ do následujícího týdne. Mezi první kapelami, které se v České desítce objevily, najdeme například skupiny Alkehol, Traband, Circus Ponorka, Čokovoko, Root anebo Vypsaná fiXa.

„Zpráva o novém pořadu se rychle rozšířila, takže se skoro každý den hlásí další kapela se svými nahrávkami. Nedělám rozdíl mezi tím, jestli zpívají česky nebo anglicky, ale češtinu vítám,“
dodává Magdalena.

Pořad Česká desítka si mohou posluchači RockZone 105,9 naladit každou středu v 17:00 hodin a v repríze  potom každou sobotu ve 12:00.

Magdo, jak jsi se dostala do rádia RockZone 105,9?
Dá se říct, že přes Pavla Anděla. Já jsem začala kdysi poslouchat rádio RockZone 105,9, protože miluju rockovou muziku. A narazila jsem na pořad Andělská dvacítka s Pavlem Andělem a zjistila jsem, že se sem může přihlásit kdokoli a s Pavlem si dvě hodiny společně zamoderovat. A lidi hlasujou, jak se jim ten moderátor z lidu líbil. To mi přišlo jako vtipnej nápad, tak jsem si řekla, že to taky zkusím a uvidím, co to udělá. Za pár týdnů na to mi Pavel napsal, jestli bych mohla přijít na vysílání, tak jsem přišla. A celé to skončilo tak, že jsem prošla asi třema kolama a nakonec jsem to vyhrála. Měsíc po té výhře jsem dostala nabídku, jestli bych nechtěla mít svůj vlastní pořad na rádiu RockZone 105,9.

Chce to odvahu, přihlásit se takhle do rádia?
Já myslím, že konkrétně do Andělský dvacítky zase taková odvaha není potřeba. Protože, kdo poslouchá Andělskou dvacítku, tak ví, že je to vlastně jen otevřená vtipná konverzace v podstatě o čemkoliv. Myslím, že z tohohle člověk nemusí být vůbec nervózní. Není to nic závažnýho. Je to sranda.

Měla jsi trému?
Poprvý jo, protože jsem nevěděla, co mě čeká. Nevěděla jsem, na co se mě Pavel bude ptát… ale jakmile jsme začali, tak to ze mě spadlo. Tehdy to byla moje úplně první zkušenost s rádiem.

Na RockZone 105,9 teď moderuješ pořad Česká desítka. V čem je tenhle pořad unikátní a o co v něm vlastně jde?
Pořad Česká desítka je jedinečnej hlavně v tom, že je to hitparáda jenom českých kapel. A pokud možno svéráznejch českejch kapel. Hraju tam vždycky deset písniček plus dvě novinky, který každej tejden nasazujeme s tím, že dvě písničky z původní desítky zase vypadnou. Tak se nám obměňuje pořadí a kapely.

magdalena wronkov2Co to znamená „českejch kapel“? Jak bys reagovala, kdyby se ti přihlásila třeba česká kapela s anglickým zpěvákem?
Pokud by to byla kapela, která se z většiny skládá s českých muzikantů, tak to by určitě nevadilo. Navíc, pokud má ten Angličan třeba český občanství, tak není co řešit. (smích)

Jaké kapely se teda vlastně můžou přihlásit do Český desítky?
To je jedno, hlavně že jsou rockový. Ale může to taky bejt třeba mix rockový muziky s něčím jiným. Ale nesmí to být třeba vyloženě popík nebo R’n’B. To neberu. Pak jsou to kapely, který jsou sice český, ale nemusí zpívat nutně česky. Je to sice Česká desítka, ale jde o český kapely, ne o český texty. Takže to může být i česká kapela, co zpívá anglicky nebo třeba rusky.

A co třeba Čokovoko? To není úplně rock, ale přesto se tohle duo v pořadu objevilo…
Ano, to není úplně rock, ale v České desítce hrajeme i různý excentrický kapely, které se třeba do jiného rádia nebo hitparády nedostanou. Stačí, když mi pošlou empétrojku do rádia.

Co ještě děláš mimo rádio?
Kromě rádia se samozřejmě věnuju muzice, což mě vlastně i přivedlo sem. Zpívám, hraju na klavír. Ještě před pár měsícem existovala jakási kapela, ve který jsem zpívala. Jinak studuju herectví.

Naposledy jsme si o tobě mohli přečíst, že jsi se účastnila pořadu Hlas ČeskoSlovenska… Jaká to pro tebe byla zkušenost?
No, zkušenost to pro mě určitě byla… V něčem pozitivní, v něčem negativní. Spíš bych řekla, že asi negativní. Hrozně mě mrzelo, že mě prezentovali jen jako dceru producenta Leška Wronky. O ničem jiným se mnou nemluvili. Ptali se mě, jaký je to žít s tímhle příjmením. A pořád tyhle otázky dokola.

A jaký to je?
Musím říct, že žít s tímhle příjmením je naprosto normální. Pro širokou veřejnost nebo pro normálního člověka, není tátovo jméno úplně známé. Není to, jako když řeknete Lucie Bílá nebo Karel Gott. Samozřejmě, lidi v showbusinessu tátovo jméno znají. Já se za něj ani nestydím, ani se za něj neschovávám. Jo, je pravda, že jsem přemýšlela, i než jsem šla do Hlasu, jestli nebudu vystupovat pod příjmením maminky. Ale nakonec jsem se rozhodla, že se na to vykašlu a nic zakrývat nebudu. Ostatně, v tom je velké plus RockZone. Tam mi rovnou řekli, že je to nezajímá. Rockery autor popových písní zase tak moc nebere.

Magdo, máš nějaký životní sen nebo přání, které by sis chtěla splnit?
Vyprodat jednou Wembley Stadium. Nebo alespoň Wembley Arenu. Což je asi nereálný, ale člověk nikdy neví. (smích)

zdroj: TZ, map

zavřít