Quiksilver Snowjam přivítá evropské snowboardisty i Sunshine

Vydáno 08.03.2012 | autor: iREPORT

Už o víkendu se ve Špindlerově Mlýně sejde česká snowboardová špička, aby se spolu s řadou zahraničních jezdců utkala o první místa. a jelikož snowboarding jde ruku v ruce s hudbou, zahrají všem přítomným mimo jiné Sunshine.

Quiksilver Snowjam přivítá evropské snowboardisty i Sunshine Quiksilver Snowjam přivítá evropské snowboardisty i Sunshine


martinernikVše odstartuje v pátek 9. března kvalifikací, z níž 10 nejlepších riderů postoupí do sobotního semifinále, kde se připojí ke stejnému počtu pozvaných jezdců z řad evropských profesionálů.

Závod je součástí světového poháru TTR a pojede se v nové olympijské disciplíně Slopestyle. Unikátní trať bude začínat U-rampou, jenž je označována za královskou disciplínu snowboardingu. Pokračovat bude atraktivní jibbovací překážkou, kterou bude letos automobil Jeep s railem na střeše. Následovat bude Big Air, tedy velký skok, kde jezdci předvedou ty nejlepší triky, jaké současný snowboarding nabízí.

Účast zatím přislíbili snowboardisté z Norska, Finska, Polska, Slovenska a Belgie, pozadu však nezůstane ani domácí scéna. Na startu nebude chybět obhájce loňského vítezství Petr Horák, který k tomu řekl: „Na Quiksilver Snowjam se těším jako na jednu z mála akcí v sezóně. Nejde mi o to jen vyhrát, ale vždycky si rád zajezdím se všema kámošema, které nemám šanci celou zimu vidět. Hlavně je to jedna velká show pro lidi, kterým můžeme ukázat kvalitní snowboarding. A to mám nejradši, když můžu lidi bavit svým ježděním. Takže na viděnou ve Špindlu, bude to zase mejdlo!"

Tradičním doplňkem hlavního závodu bude i letos večerní session na skoku - Snickers Nutcase Best Trick. I v této atraktivní exhibici za umělého osvětlení budou diváci svědky toho nejlepšího snowboardingu, který budou jezdci předvádět v kategoriích „Style" a „Technical".

sunshine_karmageddMuzika na sněhu

Quiksilver Snowjam není jen o špičkovém snowboardingu, pro všechny návštěvníky akce bude připraven i zajímavý doprovodný program. V prostoru dojezdu trati vyroste stanové městečko, kde se bude každý moci zapojit do nejrůznějších aktivit partnerů Quiksilver Snowjamu. Zdarma zde budou k vyzkoušení modely nejlepších snowboardů amerických značek Lib Technologies a GNU, určené pro příští zimní sezónu. Roxy stan se změní v letní oázu na sněhu, v níž bude k dispozici půjčovna plavek, aby mohl kdokoliv vplout do vyhřáté outdoorové vířivky. Pro každého, kdo stánek navštíví, je navíc připraven dárek od kosmetické firmy Manufaktura. O skluznice vašich snowboardových miláčků se zdarma postará Swis-shop.cz klinika, kde dostanou jejich hrany a skluznice tu nejlepší péči. Zajímavé čtení a doprovodné soutěže přinesou naše přední snowboardová media Free magazine & Freeride.cz. Něco sladkého na zub hledejte ve Snickers/Nutcase zóně, něco na žízeň u stánku s džusy a vodou Jana, něco ostřejšího pak na sněhovém RedBull baru. Komu by snad chyběl styk s virtuálním světem, může si zajít do Seznam.cz stanu, kde bude k dispozici zdarma wi-fi připojení na internet. Česká spořitelna pro vás připravuje ve své modré zóně „S náma na to máš" skvělý servis s řadou soutěží, kde bude hlavní cenou účast na letošním týdenním kempu Snowboard Master Class s Martinem Černíkem. Pobyt můžete vyhrát i u stánku Gambrinus, kde vám k tomu ještě přidají pivo XCLNT na rok zdarma.

Pozadu nezůstává ani program hudební. U dvousedačkové lanovky ve areálu Svatý Petr vyroste obří party stan, v němž se jak v pátek, tak v sobotu odehrají divoké večerní parties za doprovodu DJs Robot, Ladida, Bidlo, Jorgos a Bounce Bounce. Hudebním vrcholem soboty bude živý koncert skupiny Sunshine na venkovním podiu, kde je následně vystřídá kapela Bug'n'Dub.

Pro ty, kteří vrcholnou akci české snowboardové sezóny nestihnou navštívit osobně, je určený záznam, jež odvysílá v premiéře ČT 4 Sport v neděli 11. března 2012 od 22:15.

" width="700px" height="400px" frameborder="0" scrolling="auto">

Program:
9.3. 2012

10:00 Kvalifikace
21:00 Warm up Party (Party stan) – Bounce Bounce, DJ Robot, DJ Jorgos

10.3. 2012
10:00 Semifinále
14:30 Finále
16:30 Prize giving
18:00 Koncert Sunshine (volný vstup)

zavřít