Bono z U2: Miliardář díky Facebooku? Jsou to fámy!

Vydáno 21.05.2012 | autor: redakce

Facebook šel na burzu a Bono se díky tomu stal přes noc miliardářem. Pokud jste i vy v médiích zaznamenali podobnou zprávu, zbystřete. Vše je totiž jinak.

Bono z U2: Miliardář díky Facebooku? Jsou to fámy! Bono z U2: Miliardář díky Facebooku? Jsou to fámy!

bonoBono vlastní podíl v sociální síti skrze investiční společnost Elevation Partners, takže když se v médiích objevila zpráva, že hodnota Facebooku se po vstupu na burzu pohybuje okolo 100 miliard dolarů, vyrojily se spekulace, že Bonova společnost si přišla na zisk kolem 1,5 miliardy.

Situaci moc nepomáhal ani fakt, že Bono se ke vstupu Facebooku na burzu nevyjádřil. Až doteď. Celou „kauzu" označil pouze za vtip. „Podle ekonomických reportů jsem miliardářem, nebo mám být bohatší než kdokoliv z Beatles – a to nejen ve smyslu peněz, protože Beatles jsou nedotknutelní. Ale abych to uvedl na pravou míru, ty zprávy o miliardách jsou jenom vtip," řekl Bono.

Zpěvák U2 dodal, že investice pocházejí ze zdrojů, které nepředstavují primárně zisk, ale jsou vlastnictvím investorů. Nakonec si neodpustil sentimentální vsuvku. „Připadal jsem si bohatý, když mi bylo dvacet let a účty mi platila žena. Je pro mě požehnáním hrát v kapele, o technologie se zajímám, protože jsem umělec," dodal.



mp
bono_top
zavřít