Zaměstnejte svou mysl na Rok jinak, mzdu hradí Vodafone

Vydáno 19.07.2012 | autor: redakce

Změnit kariéru delší dobu po získání prvního místa či absolvování školy je mnohem snazší, než se může na první pohled zdát.

Zaměstnejte svou mysl na Rok jinak, mzdu hradí Vodafone Zaměstnejte svou mysl na Rok jinak, mzdu hradí Vodafone


vodafonePříběhů lidí, kteří se rozhodli opustit kanceláře a místo toho odjeli na druhý konec světa vyučovat děti v rozvojových zemích nebo si založili rockovou kapelu, je více než dost. Abyste v práci dělali to, co vás naplňuje, nemusíte měnit profesi. Naopak můžete své znalosti využít. Umožňuje to grantový program Rok jinak. V rámci tohoto programu mohou lidé jeden rok pracovat v neziskové organizaci, přičemž mzdu, na jakou byli zvyklí, jim hradí Nadace Vodafone. Nemusejí tak mít obavy, že kvůli práci v neziskovce přijdou o svůj životní standard.

Jedním z loňských vítězů programu je Bohuš Získal, který působil jako projektový specialista v oblasti digitálních archivů a také v České televizi. Svůj Rok jinak tráví v Hudebním informačním středisku. Cílem jeho projektu je založení digitálního archivu vážné hudby na internetu a zpřístupnění jeho obsahu včetně audioložky širší veřejnosti a vzdělávacím institucím. V průběhu Bohušova působení vznikne systém, který do dalších let umožní nenáročnou digitalizaci a zveřejnění těchto dat. Hudební informační středisko má za cíl propagovat českou hudbu a také vést archiv not, tiskovin a nahrávek české vážné hudby.

Formuláře, informace o veškerých náležitostech, přihlášky i kontakty jsou pro zájemce na stránkách www.rokjinak.cz 

ziskalBohuš Získal je vítězem loňského programu






































zdroj: TZ, map 

zavřít