TOP 10 nominačních tipů v anketě Žebřík 2012

Vydáno 10.02.2013 | autor: redakce

Slavnostní udílení cen Žebřík za rok 2012 proběhne už 15. března v plzeňském Parkhotelu. Než se tak stane, přinášíme vám nominačních tipy, zaměřené na kategorie Skladba a Videoklip roku. Hlasovat pro ně můžete hlasovat do 28. února.

TOP 10 nominačních tipů v anketě Žebřík 2012 TOP 10 nominačních tipů v anketě Žebřík 2012


A BANQUET - FAR AWAY
Poslední rok byl pro pražskou trojku A Banquet tím vůbec nejrušnějším. Pod producentskou taktovkou Steva Albiniho nahráli svoji debutovou desku Breathe, natáčeli videoklipy, absolvovali turné s Mandrage a dokonce odehráli několik koncertů za hranicemi, např. v Itálii nebo Velké Británii. Pracovitost se vyplatila a v Žebříku získali hned dvě nominace: Skladba a Objev roku.
Přečtěte si rozhovor s A Banquet




BORIS CARLOFF - FALLING
Nováčkem v anketě Žebřík je Boris Carloff, veřejnosti známý hlavně jako producent a zvukový inženýr. Až vloni vydal svoji dlouho plánovanou sólovou prvotinu The Escapist, jež okamžitě sklidila pochvalné kritiky recenzentů. Album zároveň uspělo i u poroty Ceny české hudební kritiky Apollo. Skladba Falling se bude v anketě Žebřík ucházet o ocenění Videoklip roku.




CELESTE BUCKINGHAM - RUN RUN RUN

Mladá zpěvačka Celeste Buckingham vtrhla na hudební scénu jako vítr. Videoklip její skladby Run Run Run má na Youtube bezmála deset milionů přehrání, nedávno získala stříbro ve slovenském Slávikovi a tamtéž zároveň cenu pro Objev roku. V té samé kategorii má - vedle Skladby roku - nominaci také na Žebříku. Na slavnostním udílení cen v Plzni vystoupí i koncertně se svou kapelou.
Přečtěte si rozhovor s Celeste




CLOU - 1000
Ačkoliv poslední roky visel nad Clou otazník a budoucnost kapely byla zahalena v mlze, nakonec se zmátořili a svoje triky se rozhodli prozradit na nové desce Old Dogs New Tricks. A nezapomněli na ně ani fanoušci. Singl 1000, jehož videoklip byl nasazen i na MTV, získal nominaci na Skladbu roku.
Přečtěte si rozhovor s Clou




KOFE-IN - JEDINÁ
Vloni si opavská sestava kolem charismatického zpěváka Honzy Kunzeho vysloužila druhé místo v kategorii Objev roku a v nominacích se objevila také skladba Kladu tě na vodu. Letos mají své želízko v podobě videoklipu k písni Jediná. Píseň pochází z předloňské desky Libertin a ve videoklipu si zahrála také herečka Jana Stryková.
Přečtěte si rozhovor s Kofe-in




KRYŠTOF - INZERÁT
Při realizaci svého posledního alba využili Kryštof poprvé služeb zahraničního producenta. Poslední album Inzerát vzniklo skutečně na inzerát a stejnojmenná skladba bude bojovat v kategorii Videoklip roku. Kryštof letos posbírali vůbec nejvíc nominací - uspět mohou celkem ve třech kategoriích, včetně umístění Richarda Krajča mezi nejlepšími zpěváky.
Přečtěte si rozhovor s Kryštof




MIRO ŠMAJDA - DON'T CLOSE YOUR EYES
Slovenský zpěvák Miro Šmajda prorazil před třemi lety v Česko Slovenské SuperStar. Loni si hned dvakrát změnil jméno, pod pseudonymem Max Jason Mai bojoval v soutěži Eurovize a nyní opět vystupuje pod svým občanským jménem. Don't Close Your Eyes je energická, v angličtině zpívaná skladba. Získá letos ocenění Videoklip roku?




TATA BOJS - HOMO DEMO
Tata Bojs se v nominacích Žebříku umísťují vcelku pravidelně. Vloni získali bronz v kategorii Album roku, letos se budou ucházet o ocenění Videoklip roku. Jejich želízkem je video Homo Demo, historicky první český hudební klip natočený ve 3D. Mimo něj Tata Bojs na podzim dokončili také nové DVD s názvem Ležatá letná.
Přečtěte si rozhovor s Tata Bojs




TOMÁŠ KLUS - NINA
Jméno Tomáše Kluse letos figuruje hned ve třech kategoriích. Jsou jimi Skladba roku, Zpěvák roku a také Akce roku, kde se objevilo Tomášovo úspěšné turné s názvem Ani si nesedejte. Mimochodem, Nina patří mezi dlouhodobě oblíbené skladby - na stupních vítězů se umístila už loni!




UDG - PÁDOVÉ OTÁZKY
V loňském roce se UDG na stupních vítězů neobjevili, avšak letos mají - podobně jako Tomáš Klus - hned tři nominace. Bodovat mohou jako Skupina roku, šanci na úspěch má jejich loňské album Akrobat a také singl Pádové otázky. UDG v současnosti pokračují v jarním turné k aktuální desce.
Přečtěte si rozhovor s UDG



Petr Adámek


zebrik_logo_2012_top1
zavřít