TOP 10 nominačních tipů v anketě Žebřík 2012 (II.)

Vydáno 17.02.2013 | autor: redakce

V druhém pokračování nominačních tipů ankety Žebřík 2012 vám nabízíme interprety, kteří se budou ucházet o vítezství v kategoriích Zpěvák a Zpěvačka roku. Hlasovat pro ně můžete do 28. února. Slavnostní vyhlášení proběhne 15. března v plzeňském Parkhotelu.

TOP 10 nominačních tipů v anketě Žebřík 2012 (II.) TOP 10 nominačních tipů v anketě Žebřík 2012 (II.)


DAVID KOLLER
David Koller má za sebou nabitý rok. Absolvoval tři společná vystoupení se symfonickým orchestrem Agon Orchestra, odehrál koncertní sérii nazvanou Slet bubeníků, další koncerty s Jasnou pákou a dokonce vystoupil i s Lucií. Podobně pilný bude nejstarší z nominovaných zpěváků i letos. Mimo jiné zanedlouho chystá akustické turné.




MATĚJ RUPPERT
Oblíbený zpěvák je momentálně v očekávání. Už začátkem března totiž chystá jeho domovská formace Monkey Business nový albový přírůstek. Bude se jmenovat Happiness of Postmodern Age a vydání alba doprovodí stejnojmenné turné. K nové desce už vzniknul první videoklip s názvem Midlife Punk's Dilemma.




RICHARD KRAJČO
Kryštof jsou momentálně uprostřed krátkého turné k albu Inzerát. Loňská deska je zastihla ve vrcholné formě a podobně nadšené jsou zatím i ohlasy na jejich první dva koncerty zmíněného turné. Kromě Richardovy nominace v kategorii zpěvák posbírali Kryštof další tři: Videoklip, Kapela a Album roku. Kolik jich promění?




TOMÁŠ KLUS
Aktuální zlatý slavík Tomáš Klus bude na Žebříku bojovat hned na třech frontách. Vedle nominace v této kategorii má své želízko také v sekci Skladba roku, kde se o prvenství uchází jeho Nina, a v kategorii Akce roku. Jestli naváže na úspěšný loňský rok, kdy získal dvě stříbrná a jedno zlaté místo, bude jasné už 15. března.




VOJTA DYK
Nightwork se letos nominace vyhnuly, avšak jméno jejich zpěváka v nich nechybí. O jeho pěveckých kvalitách se budou moct přesvědčit i sami návštěvníci Žebříku, kde Vojta Dyk, jenž letos bude obhajovat loňské prvenství, vystoupí naživo. Předvedou i v Plzni podobně ujetou show jako na podzim v SaSaZu?




ANETA LANGEROVÁ
Stálice mezi zpěvačkami Aneta Langerová se při posledním vyhlášení probojovala na "bednu", kde zůstala sruhá za Annou K. Čekání na nové studiové album loni zpříjemnila albem Pár míst..., se záznam vánočního koncertu, jenž odehrál 23. prosince 2011 v pražském kině Bio Oko.




ANNA K.
Anna K. loni bodovala hned dvakrát. Mezi zpěvačkami získala zlato a zároveň také získala ocenění za album Relativní čas, které se umístilo v kategorii album roku na stříbrné příčce. Loňský rok pilně koncertovala a také pokračovala ve své úspěšné kampani na podporu prevence rakoviny prsu.




KLÁRA VYTISKOVÁ
Loňské album Tips For Grown up Kids se do nominací nedostalo, Klára Vytisková však může uspět jako Zpěvačka roku. I kdyby se jí to nepodařilo, bude jí na pódiu plno. Spolu s Tomášem Hanákem, stejně jako loni, totiž bude celé slavnostní vyhlášení Žebříku moderovat.




LENKA DUSILOVÁ
Lenka Dusilová loni vydala kritikou i fanoušky ceněné album Baromantika, jež jí mimo jiné vysloužilo i nominaci v kategorii Album roku. Není tak překvapením, že se Lenka dostala také do užšího výběru Ceny české hudební kritiky Apollo.




LUCIE BÍLÁ
Zlatá slavice Lucie Bílá nedávno nachystala albovou novinkou s názvem Modi, na níž se mimo jiné pustila do šansonů. Letos bude obhajovat třetí pozici.



Petr Adámek


020 zebrik_top
zavřít