Představuje se hudební projekt Vivala. Podpoří začínající muzikanty

Vydáno 10.09.2013 | autor: redakce

V projektu Vivala, české obdobě projektu Bandcamp, dostanou prostor především malí a středně velcí interpreti, které nikdo nezastupuje a kteří nemají možnost svou tvorbu levně prodávat. Muzikanti dostanou možnost nabídnout svoji tvorbu posluchačům za cenu, kterou si sami určí.

 

Představuje se hudební projekt Vivala. Podpoří začínající muzikanty Představuje se hudební projekt Vivala. Podpoří začínající muzikanty

Vivala LOGO

Přibližně 90 % z prodejní částky obdrží přímo muzikanti. Zbylých 10 % ceny pokryje nejnutnější náklady. "Kapela v několika jednoduchých krocích nahraje své skladby a obal, vyplní potřebné nacionále, cenu a následně odešle album ke schválení. Do čtyřiadvaceti hodin bude album schváleno a ihned se začne prodávat," popisuje princip fungování nezávislý hudební publicista a spoluzakladatel hudebních cen Apollo Tomáš Tenkrát, který bude zodpovědný za obsah nabízený na Vivale.

"Předpokládáme, že standardní hladina ceny za jednu desku se bude pohybovat v rozmezí 70 až 140 korun. Začínající kapela, co již má pár svých fanoušků, kteří by si za symbolickou částku rádi jejich skladby koupili, doposud neměla možnost jakkoliv svou tvorbu lidem jednoduše nabídnout.. Součástí projektu bude také streaming hudby v nižší kvalitě zdarma," dodává Tenkrát.

Součástí služeb poskytovaných hudebníkům je i prvek crowdfundingu. Fanoušci mohou zaplatit za celá alba nebo jen jednotlivé písně vyšší částku, než jaká je minimální cena stanovena kapelou. Umělci potom utržené finance získají vždy jednou měsíčně.

TZ, ape

zavřít