Stanice Českého rozhlasu na ABradiu

Vydáno 05.02.2007 | autor: redakce

Portál ABradio začal exkluzivně streamovat všechny stanice Českého rozhlasu. Své vlastní rádio si nyní můžete na jejich webu sestavit i vy!

Stanice Českého rozhlasu na ABradiu Stanice Českého rozhlasu na ABradiu

Na konci roku 2006 vyhlásil Český rozhlas výběrové řízení na technologického partnera pro realizaci živého vysílání prostřednictvím internetu. „Ze čtyř oslovených společností předložila nejlepší nabídku společnost AB Radio, a.s., která tak od 1.2.2007 zajišťuje realizaci streamování 18 stanic Českého rozhlasu.“ říká tiskový mluvčí Českého rozhlasu Ladislav Pavlík.

Kromě regionálních stanic, které budou odbavovány analogově, bude vysílání všech speciálních a celoplošných stanic odbavováno plně digitální cestou. Úspěch ve výběrovém řízení zaručuje společnosti ABradio úplnou exkluzivitu v šíření internetového vysílání Českého rozhlasu.

Hlavní výhodou, kterou posluchači díky novému řešení poznají, bude vyšší kvalita příjmu. Zatímco doposud nebylo internetové vysílání u jednotlivých stanic šířeno jednotnou rychlostí a některé regionální stanice dosahovaly maximální kvality pouze 48kbps, nově budou všechny stanice streamovány ve třech kvalitách: 32, 64 a 128 kbps. U stanic ČRo 4 - Wave, Leonardo, D-dur a ČRo 3 - Vltava bude navíc možnost využít poslech v kvalitě 192 kbps.




Společnost AB Radio dále vyhotoví pro každou stanici kvalitní webovou prezentaci na svém mediálním portálu www.abradio.cz podle požadavků Českého rozhlasu a ve svém žánrovém rozdělení přidá pro Český rozhlas samostatnou sekci, kde budou posluchačům přehledně k dispozici odkazy na všechny vysílané stanice.

ABradio oficiálně vzniklo v únoru 200, tehdy ještě jako Internetradio.cz. Prvních šest rádií bylo spuštěno v dubnu, postupně se ABradio rozrůstalo až do dnešního stavu kdy provozuje více než 100 stanic. ABradio se zaměřuje především na poskytování služeb souvisejících s šířením rozhlasového vysílání prostřednictvím internetu, především pak vytvářením vlastních internetových rádií různých žánrů (viz služba My Radio).



www.abradio.cz



zavřít